Ferenc pápa májusi imaszándéka: az egyházi mozgalmakért és csoportokért

0
589

Kilencvennyolc országban több mint 35 millió ember kapcsolódott be a pápa imavilághálójába (imaapostolság), hogy együtt imádkozzanak a világ és az emberiség nagy szükségleteiért, amelyeket a szentatya havonta egy imaszándék formájában állít elénk.

Májusban imádkozzunk, hogy az egyházi mozgalmak és csoportok minden nap újra felfedezzék evangelizációs küldetésüket, és saját karizmáikat a világ szükségleteinek szolgálatába állítsák!

Imádság: Köszönjük, Atyám, hogy a küldetéshezaz ajándékok és karizmák sokféleségében életet adtál nekünk a te Lelked által. Szeretnénk hűséggel és odaadással megélni keresztségünket, mindennapi életünkben tanúságot téve az evangéliumról. Segítsd egyházi mozgalmaidat és csoportjaidat, hogy a szolgálat és a másoknak való odaadásgyümölcsöző terepei legyenek. Éljen minden tagjuk a testvérei iránti szeretettelés az ő szolgálatukra készen. Itt, a pápa világméretű imahálózatában különösen imádkozunk az EYM, az Eucharisztikus Ifjúsági Mozgalom fiataljaiért és gyermekeiért, hogy minden nap jézusi módon éljenek, tanúságot téve Krisztusról az Eucharisztiában,élő eucharisztiaként mindenki számára nyitottan, a világ szükségleteit szolgálva. Ámen.

Mindennapi magatartásunk

Legyünk nyitottak a világ szükségletei iránt.

„A világi hivatás mindenekelőtt a családban való szeretet valamint a társadalmi és politikai életben való szeretet: konkrét, a hitre alapozott elkötelezettség egy új társadalom építésére. Éljünk a világ és a társadalom sűrűjében, hogy annak sokféle területén szolgáljuk az evangelizációt.” (Ferenc pápa)

Részt veszel az egyházi küldetésben, a plébániádon, mozgalmadban, csoportodban a legelesettebbek szükségleteinek szolgálatára?

Használjuk ki a helyi lehetőségeket

„Mindig hasznosabb, ha a hitet együtt éljük meg, és szeretetünket egy közösség életén belül fejezzük ki, megosztva szeretetünket, időnket, hitünket és gondjainkat más fiatalokkal. Az Egyház sokféle teret kínál a hit közösségben való megélésére, mert együtt minden könnyebb.” (Ferenc pápa)

Nyílt küldetésben éled meg a hited, vagy azoknak a szükségleteire tekintettel, akikkel közösségben élsz?

Álljunk rendelkezésre

„A Szentlélek arra akar bátorítani bennünket, hogy lépjünk ki önmagunkból, szeretettel öleljünk át másokat, és az ő javukat keressük.” (Ferenc pápa)

Mielőtt cselekszel, kérdezd meg magadtól: mi jót tehetek itt és most másokért?

Térjünk vissza a forráshoz

„„Isten szeret téged.” Nem számít, ha már hallottad, szeretnélek emlékeztetni erre: Isten szeret téged. Soha ne kételkedj ebben, függetlenül attól, ami az életben veled történik. Minden körülmények között végtelenül szeret téged.” (Ferenc pápa)

Fordíts időt az evangélium által való imádkozásra, hogy Jézus Krisztus élete átjárjon téged.

Szolgáljunk

„Barátaim, ne várjatok a holnapra, hogy energiátokkal, merészségetekkel és kreativitásotokkal közreműködjetek a világ átalakításában… Mert „ha adtok, akkor kaptok”, és a jó jövőre úgy tudtok a legjobban felkészülni, ha a jelenben jól: odaadóan és nagylelkűen éltek.” (Ferenc pápa)

Felajánló ima: Jóságos Atyám, tudom, hogy velem vagy. Itt vagyok ezen az új napon. Helyezd el a szívemet újraa fiad Jézus szíve mellé, amit nekem adsz, és amit az Eucharisztiában kapok meg. A Szentlélek tegyen barátoddá és az apostoloddá, hogy elvégezhessem a küldetésem. A kezedbe teszem örömeimet és reményeimet, munkámat és szenvedéseimet, mindent, ami én vagyok, közösségben testvéreimmel e világméretű imahálózatban. Máriával egységben felajánlom neked a napom az egyház küldetéséért, valamint Ferenc pápa és a püspökünke havi imaszándékáért. Ámen

Vegyél részt egy egyházi mozgalom vagy csoport szolgálatában, támogasd azokat, akik ezt teszik.

MEGOSZTÁS