Készülünk Ferenc pápa budapesti látogatására. Mit viszünk magunkkal a találkozásra?

0
682

Olvashattak arról, hogy Kolozsvárról útra kelt a KEL egyetemista csapata is. Tudatosan készülnek a délutáni, az Arénában való találkozásra.

Egy különleges szombati napra ébredve, békés hangulatban, ,,Szép jó reggelt” kívánva egymásnak készülődni kezdtünk. Délelőtt 11 órakor folytatjuk a zarándoklatunkat, egy finom kávé mellett intenzívebben beszélgetve, hangolódva a Ferenc pápával való találkozásunkra.

Egyre izgatottabb a hangulat, mindenki lelkes. ,,Mikor kezdődött számodra a zarándoklat? Hogy érzed magad jelenleg?” Ezekre a kérdésekre válaszolva indítottuk közös gondolatmenetünket. A KEL közösség tagjaival arról is beszélgettünk, hogy ki hányadik alkalommal találkozik Ferenc pápával, kit mi hoz az újra-találkozásra. Van, aki első alkalommal, de van köztünk olyan is, aki negyedik alkalommal látja valamilyen szinten testközelből a pápát.

Beszélgettünk arról is, hogy kiben milyen gondolat él Ferenc pápa beszédeivel, tanításaival kapcsolatosan. Többen kiemelték a pápa alázatosságát, közvetlenségét, egyszerűségét, visszafogottságát. Emellett beszéltünk Ferenc pápa enciklikáiról, illetve mindazokról a dolgokról, amelyek miatt felnézünk rá, tiszteljük őt, a tulajdonságait, a tetteit, a cselekedeteit.
Végül azt a mélyebbre tekintésre indító kérdést emelem ki és osztom meg az olvasókkal, ami így hangzik: ,,Van-e olyan keresztünk, ami nem lehúz, hanem felemel?” Mi felkészülésként egy szóban megfogalmaztuk mindazt, amit magunkkal viszünk ebből a kávézós-beszélgetesből a közös imára, a nagy találkozásra.

Ionescu Sarah Rita