Készülünk Ferenc pápa budapesti látogatására: Gyulafehérvárról Budapestre

0
879

A gyulafehérvári papi szeminárium elöljárói és 26 kispapja is elindult Budapestre, hogy április 29-30-án részt vegyen Ferenc pápa magyarországi apostoli látogatásának főbb eseményein.

A küldöttség, amelynek tagjai közül többen segédkeztek a csíksomlyói pápalátogatás előkészítésében, s a liturgián is, most várja a Ferenc pápával való budapesti találkozást!

Ferencz Zsolt diakónus a felkészülésről portálunknak elmondta: ,,Közösségi imáinkat és szentmiséket ajánlottunk fel az apostoli látogatás lelki gyümölcseiért, valamint naponta elimádkoztuk a Ferenc pápa magyarországi látogatására írt imádságot.” Beszámolt arról, hogy már a pénteki napon nagy örömmel követték Ferenc szentatya Magyarországra érkezését. ,,Egy közösségként figyeltük ebéd, sőt munka és utazás közben is Ferenc pápa pénteki és szombati elmélkedéseit, üzeneteit, gondolatait és legfőképpen cselekvő szeretetét,” számolt be Ferencz Zsolt a szeminaristák készületéről.

A szemináriumi csapat különösen a vasárnapi Kossuth téri pápai szentmisére készül. ,,Húsvét negyedik vasárnapja a Jó Pásztor és egyben a papi hivatások vasárnapja is, melyet nagy kegyelemként élünk meg, hiszen míg az elmúlt években plébániákra mentünk ki tanúságot tenni a hitünkről, addig a papi hivatások vasárnapján a pápai szentmisén tudunk ország-világ előtt tanúságot tenni Krisztusról, akinek szolgálatára készülünk, és imádkozni a nemzet fővárosában saját és anyaországi kispaptársaink hivatásáért egyaránt.”