Szent József-szobor Máriaradnán

0
568

Máriaradnán, a kolostor mögötti magaslat lábánál áll a temesgyarmati római katolikus hívek által közel egy évszázada felállított Szent József-szobor. Június elején a közösség megünnepli a temesgyarmati templom építésének 250. évfordulóját, és elzarándokolnak Máriaradnára is. Azelőtt felújíttatták a szobrot és környezetét.

Azért választották a Szent Józsefet ábrázoló szobrot a temesgyarmatiak, hogy pont azt adományozzák a máriaradnai kegyhelynek, mert a temesgyarmati templom és az ottani közösség 250 éve e szent oltalma alatt áll. A temesgyarmati hívek, bár többségük külföldön, főként Németországban él, nem feledkeztek meg őseik eme ajándékáról, és idén ők támogatták a szobor és a környezete felújítását.

Június elején a közösség megünnepli a temesgyarmati templom felépítésének 250. évfordulóját, és ez alkalomból a hívek természetesen elzarándokolnak Máriaradnára is. A képeket Magdalene Eichinger, a Németországban élő temesgyarmati németek egyesületének elnöke készítette. Üdvözöljük a kezdeményezésüket, hogy nem feledkeztek meg hitükről, gyökereikről és a radnai Szűz Máriáról!

Forrás: temesvári egyházmegye