Éljünk örömteli reménnyel, mely aktív és kreatív

0
488
Fotók: A Szatmári Egyházmegye Világiak Irodája - Hétköznapok lelkigyakorlata Facebook-oldal

Nagybánya mellett, a szabadban került sor arra a lelkigyakorlatos túrázásra, amelyre a Keresztény Élet Közössége (KÉK) világnapjának ünnepe adott alkalmat április 22-én.

A szentignáci lelkiségű közösségek március 25-én ünneplik visszatérésüket az eredeti gyökerekhez. Minden közösség igyekszik ezt megünnepelni, amelyre a szatmári egyházmegyében most került sor mintegy negyven résztvevővel, akik magukénak vallják a szentignáci lelkigyakorlatok útját.

Ezen a programon alkalom volt egyéni elgondolkodásra a nemzetközi közösség által ajánlott témán: mi segít örömmel megélni Isten jó hírét; hogyan ismerjük fel a remény ösvényeit; hol találjuk a remény jeleit, amelyeket együtt táplálhatunk? Ugyanakkor alkalom volt beszélgetésre is, majd a végén egy közös visszatekintésre, ki milyen gondolatot, felismerést visz magával erről a napról.

A KÉK katolikus világiak világméretű közössége – olvasható a jezsuita.hu-n. Tagjai életüket az ignáci lelkiség alapján alakítják a lelkigyakorlatok szerint. A KÉK lelkiségének célját a következő mondat fejezi ki legtisztábban: Mindenben keresni és megtalálni Istent. A KÉK azt kívánja, hogy tagjai lélekben mozgékonyak legyenek, folyamatosan késszé tegyék magukat arra, hogy meghallják Isten hívását, és erre készséggel válaszoljanak egész lényükkel mind a közösségben, mind a közösség segítségével.

Forrás: A Szatmári Egyházmegye Világiak Irodája – Hétköznapok lelkigyakorlata Facebook-oldal