Megvirágosodás a Föld napján

0
647

A Föld napja mára az egyik legnagyobb környezeti megmozdulássá vált. Civil szervezetek, iskolák, környezetvédő szakemberek, aktivisták minden lehetőséget megragadnak, hogy felhívják az emberek figyelmét arra, hogy veszélyben van a Földünk, nem mindegy az, hogy mit vásárolunk, mennyit szemetelünk, mivel közlekedünk, egyáltalán hogyan élünk a jó Istentől ajándékba kapott Földön.

A megmozduláshoz csatlakozott immár több éve az Apró Kezek Műhelye, és április 22-én, a Föld napján a dévai Páduai Szent Antal-plébániatemplom kertjében virágültetést szerveztünk. A virágültetésre népes gyermeksereg gyűlt össze, akik szorgalmasan és pontosan helyezték el a cserepekbe – és nem csak – a szebbnél szebb virágokat, így valóságos „megvirágosodás” lett a plébánia udvarán és kertjében, amint az esemény felhívásában is megfogalmaztunk.

Az együttlétünket közös imádsággal kezdtük, majd közösen megnéztük a Műanyag: Áldás vagy átok? című filmet, amit egy rövid beszégetés követett, illetve tíz parancsolatot fogalmaztunk meg a környezetünk védelmében, mint például: Ne szemeteljünk!; Ültessünk minél több növényt!; Mellőzzük az autót, közlekedjünk inkább gyalog vagy biciklivel!Mellőzzük a műanyagot! stb. Tevékenységünket közös ebéddel és imádsággal zártuk.

Isten fizesse mindenkinek a virágültetésen való részvételt, közös munkát, az eseményhez való hozzáállást!

„Itt a tavasz! / Tudod-e?/ Leheletét / Érzed-e? // Virágszájjal / Rád nevet / Virágszagú / Kikelet. // Rád füttyent / Egy bokorból / Füttyös madár / Torokból. // Rügyes ággal /Meglegyint / S érzed, tavasz / Van megint.” (Gazdag Erzsi)

Kun-Gazda Kinga Viola