Találkozás Máriával a Vatikáni Kertekben

0
608

A Vatikáni Múzeumok szervezésében májusban Mária-zarándoklat-sorozatot kínálnak az érdeklődőknek a Vatikáni Kertekben, tematikus vezetésekkel.

Május folyamán, a Boldogságos Szűzanyának szentelt hónapban a Vatikáni Múzeumok kulturális, spirituális és természettudományos útvonalat kínálnak a zarándokoknak és turistáknak, hogy felfedezzék a Szűzanya számos képét, amelyek a Vatikáni Kertek exkluzív környezetében vannak szétszórva.

Május 3. és 31. között minden szerdán, esetleg még a szentatya heti általános audienciájának végén, valamint minden szombaton lehetőség lesz csatlakozni ehhez a különleges Mária-zarándoklathoz a pápai kertek botanikai és művészeti csodái között.

A kertek egykor a pápák rövid pihenőpillanatai számára fenntartott hely volt. Ma már a nagyközönség számára is látogathatóak.

A kezdeményezés értékes lehetőséget kínál, lehetővé teszi a látogatók számára, hogy megcsodálják, hogyan tisztelték az idők során a pápák Máriát ebben az egyedülálló kertben, amelyet az imádság és a szemlélődés helyének terveztek.

A világ minden tájáról származó számos Madonna szegélyezi a különböző természetjáró ösvényeket, kezdve a legrégebbi, a lourdes-i Szűzanyától, a francia eredeti hű másolatától a legújabb, Latin-Amerikából származó Madonnáig. A fatimai és a guadalupei Szűzanya szobrai magának Ferenc pápának is oly kedvesek, mindezek megtekinthetőek.

Ez a fajta látogatás mindenki számára nyitott, beleértve a gyermekes családokat is. Ajánlott, hogy a csatlakozó gyermekek legalább hatévesek legyenek.

A tárlatvezetések, amelyeket olasz vagy angol nyelven tartanak, teljes mértékben hozzáférhetőek az érzékszervi, fizikai és szellemi fogyatékkal élők számára is.

Deborah Castellano Lubov, Vatican News

Fotók: Bodó Márta

MEGOSZTÁS