Isten áldásával közlekednek

0
1005

Áldásra gyülekeztek a motorosok a Tolvajos-tetőn, a Hármas-keresztnél április 16-án, vasárnap a Hargitafürdőn tartott ünnepi szentmise után.

A Székelyföld számos településéről érkezett vasparipásokat a jelen lévő plébánosok és szerzetesek köszöntötték, illetve indították az idei motoros szezont. ,,Isten áldásával akarunk elindulni útjainkon, melyek sokszor színesek, sokfélék, egyenesek és kanyargósak, rövidek és hosszabbak, biztonságosabbak, vagy éppenséggel nehezek, melyek sokszor minket is, de főleg hitünket erősítik vagy gyengítik. A motorozást az élethez hasonlítom, hiszen az életben is érnek bennünket kisebb-nagyobb balesetek, és jogosan tehetjük fel a kérdést, hogyan tudjuk az életet uralni. Mindig meg kellene őriznünk belső békénket, amely segít minket abban, hogy uralni tudjuk a különféle élethelyzeteket, és ezt egy szóval hitnek nevezzük” – mondta Hölgyes Pál lemhényi plébános.

Az áldás után a jelenlévők megburrogtatták motorjaikat és elénekelték a székely, illetve a magyar himnuszt, majd úgy indultak útjukra, hogy remélik, Isten áldásával biztonságosabban közlekednek majd.

Bíró István

Fotó: Veres Nándor/Hargita Népe

MEGOSZTÁS