Kerületi ministránsnapot tartottak Bereckben

0
826
Fotók: Olasz Béla, Pánczél Anikó

Első alkalommal szervezték meg április 11-én, kedden a kézdi-orbai főesperesi kerületi ministránsnapot Bereckben. A kerületi ministránsnapon közel 80 ministráns vett részt több településről.

A program délelőtt 10 órától kezdődött a helyi kultúrotthonban. A regisztrációt követően a jelen lévő ministránsok ráhangolón vettek részt, amely segített elmélyülni a nap témájában. Az ismerkedés után a ministráns szolgálat fontosságáról, annak mibenlétéről hallhattak előadást László Zsolt segédlelkész előadásában, aki Szent Tarzíciusz és Savio Szent Domonkos alakját is kiemelte.

A tematikus előadást és az ebédet követően a ministránsnap résztvevői átvonultak a berecki Szent Miklós-templomba, ahol Csomós László helyi plébános a liturgikus tárgyakkal, valamint szabályokkal ismertette meg a jelenlévőket, interaktív módon. Ezek után az emmauszi tanítványok történetét Olasz Béla segédlelkész elevenítette fel, kiemelve a találkozás örömének szépségét, különösen a kerületi ministránsnap szempontjából.

Az előadások után kiértékelő és közös záró szentmise következett. A szervezők és a jelenlévők kifejezték köszönetüket, hogy sikerült első alkalommal megszervezni a kerületi ministránsnapot a kézdi-orbai főesperesi kerületben.

Csomós László ministránslelkész, László Zsolt segédlelkész, Olasz Béla segédlelkész