Elsőáldozásra készülő karcfalvi és jenőfalvi gyermekek táboroztak

0
481

Az első szentáldozásra nagy izgalommal készülnek a gyerekek. Ebben a készületben segített a március 29-31. között megrendezett felkészítő tábor, amelynek helyszíne idén a nagytusnádi Szent Rita-ház volt.

A karcfalvi és jenőfalvi elsőáldozásra készülők megérkezve a tábor helyszínére cseppet sem idegenkedtek, pár perc alatt birtokba vették a számukra kijelölt szobákat. Ki, hol, ki mellett alszik majd az elkövetkezendő két éjszaka. A megérkezés izgalma után következett a csapatösszerázó, ahol a két osztálynyi gyermek összebarátkozhatott.

A közös szabályok megfogalmazása, majd azok betartása komoly kihívás volt a 31 gyerek számára. A háromnapos együttlét nagyszerű lehetőség volt a tanult ismeretek felelevenítésére és megtapasztalására, mert a résztvevők megtanultak nemcsak a szemükkel látni, hanem a szívükkel is. A főparancsban foglaltakat megélhették, hiszen a közös étkezések, foglalkozások, játékok, és együttalvás új kihívásokat tartogattak mindenki számára. Ugyanakkor megtapasztalhatták a jó Isten közelségét a közös imaalkalmakkor és a zárószentmisén is. Az együttlét lehetőséget adott megtanulni jobban szeretni nemcsak saját magukat, hanem a felebarátjukat is egyik osztálytársuk vagy új barátjuk személyében.

Jézus útján járni nem egyszerű dolog, erre emlékeztetett a padlókép, mely nagyböjti utunkat is szemléltette Krisztus világossága felé, az Oltáriszentségben jelenlevő Jézus felé. A kereszt jelentőségéről szóló tanítást nagy figyelemmel hallgatták, a prédikációban Csont Ede plébános azt hangsúlyozta, mit jelenthet a megkeresztelt ember számára a kereszt.

Örömmel tapasztaltuk, hogy a tanítást a gyerekek értették és fogadták, reméljük, hogy ennek gyakorlati haszna nemcsak a táborozás illetve az elsőáldozásra való készület idejére szorítkozik, hanem életté válik bennük, körülöttük.

Köszönjük Balázs Barnabás kispapnak az ötletes játékokat, Mihály Tamás kántornak a szolgálatot, és nem utolsó sorban Csont Ede plébánosnak a a tanítást és nagytusnádi plébánia befogadó szeretetét.

András Melinda, Kelemen Erzsébet
hitoktatók