Az Ő az út! ifjúsági szolgálat visszatekintője

0
558
Marosludas. Fotók: az Ő az út! Facebook-oldala

Az Ő az út! ifjúsági szolgálat tagjai a februári és márciusi programok során több közösségben is fiatalokkal közösen mélyültek el egyes témákban, illetve a lelki életben egyaránt. Nagykászonban, Marosludason, Nyárádremetén és Marosvásárhelyen is színes programokkal gazdagították a helyi közösségeket. Jó szívvel ajánlják Szent II. János Pál pápának a test teológiájáról szóló tanítását és az ehhez kapcsolódó programjukat. Az ő visszatekintőjüket olvashatják.

Feltöltődés a csíki fiataloknak

Február végén Nagykászonban az Újratöltve programot tartották meg a helyi, a csíkcsicsói, a csíkszentmártoni és a csíkkozmási fiatalok számára. Jó volt látni, írják, hogy a résztvevők Isten szeretetét befogadva felismerték értékességüket, tisztázódott az énképük és lelkesedést kaptak más hozzájuk hasonló fiatalok szolgálatára. Köszönik a meghívást Fülöp László és László Rezső plébánosoknak. A programot szívesen elviszik más csoportok számára is, érdeklődni Bereczki Zsoltnál lehet a 0740 627 593-as telefonszámon.

Lelki nap a marosludasi fiataloknak

Március közepén a Keresztirány Ifjúsági Szolgálattal közösen tartottak lelki napot Marosludason azoknak a helyi fiataloknak, akik idén bérmálkoznak. Szó volt az atyai szívről és a Szentlélek gyümölcseiről, de a témák mellett volt sok játék, kiscsoportos beszélgetés és finom nasi is. Köszönik a meghívást Portik-Hegyi Kelemen főesperesnek! Remélik, hogy a közeljövőben találkoznak még a marosludasi fiatalokkal.

Márciusban a Harcos ifjaknál is jártak

Márciusban Bereczki Zsolt ellátogatott a nyárádremetei Harcos ifjakhoz, akik már két éve rendszeresen, minden pénteken 19:00 órakor találkoznak Jánosi Renáta vezetésével. A téma a pénz és hit kapcsolata volt, ahol a fiatalokkal a következőkről beszélgettek, vitáztak: szükségleteik, pazarlás, adakozás, lelki szabadság. A Harcos ifjak idén is passiójátékkal készülnek, érdemes ellátogatni április 7-én 16:00 órakor Nyárádremetére, és április 8-án 16:00 órakor Nyárádselyébe.

Hamarosan 12 fiatal végez a Légy erős! képzésen

A Légy erős! képzés utolsó előtti hétvégéjét Nagykászonban szervezték meg március 10–12. között. Rendhagyó módon a fiatalok nem egy lelkigyakorlatos központban voltak elszállásolva, hanem házaknál, a helyi családoknál. A hétvége emlékezetes pillanata a szombat este volt, amikor egy vacsora keretében a fiatalok több helyi családot látogattak meg, hogy megosszák Isten szeretetét azokkal, akik vendégül látták őket. Köszönetet mondanak Fülöp László plébánosnak és az egész nagykászoni közösségnek, akik helyet adtak és befogadták őket.

A Légy erős! vezetőképzésből már csak egyetlen hétvége maradt hátra, amely április 28. és május 1. között lesz megszervezve Illyefalván, ahol a hangsúly az átruházáson, a generációk közti különbségeken és az elbúcsúzáson lesz.

A következő évfolyam indítása év végén lehet esedékes, addig is kérik, hogy hordozzuk imáinkban a Légy erős! képzés folytatását, jövőjét.

Februártól minden hétfőn van Reaktív! alkalom

Az elmúlt két Reaktív hétvégé után februárban Marosvásárhelyen elindították a Reaktív hétköznapok programot. Ez a program 9-12 osztályos fiataloknak szól és minden hétfőn 16:00 és 18:00 között tartják a Magvető közösség épületében. A téma továbbra is az önismeret, ahol az egyén értékességéről, érzelmekről, közösségről és az egyén képességeihez mérten vállalt felelősségvállalásáról lesz szó. Jelenleg a csoportnak 10-12 aktív tagja van, de nyitottak más 9-12-es Maros megyei fiatalok bekapcsolódására is.

Mire számíthatnak? Közösségi játékok, mély beszélgetések, őszinte élettörténetek, kihívó témák, közös nasizás. Bővebb információkért Mózes Andreát a 0730 654 498-as telefonszámon lehet keresni.

Programajánló

Szent II. János Pál pápáról talán kevesen tudják, hogy éveken át foglalkozott azzal a kérdéssel, hogy mi az emberi élet értelme, illetve hogy az emberi test hogyan vezethet közelebb Istenhez. Pápaságának első éveit azzal töltötte, hogy ezt a tanítást akarta továbbadni. Ezt a tanítást nevezték el a test teológiájának.

Akit érdekel, hogy a szexualitás és az emberi élet értelme hogyan kapcsolódik össze, hogy mi Isten nagy és csodálatos terve a testtel és a nemiséggel, akkor ez a hétvége neki szól. A helyek száma korlátozott (max. 30 fő), így kérik, ha vágyat éreznek a részvételre, ne halogassák a regisztrációt!

Regisztrálni itt lehet: https://docs.google.com/…/1FAIpQLScP…/viewform

Ő az út! ifjúsági szolgálat