Együtt építik a jövőt Szentjobbon

0
573

Böcskei László megyés püspök meghívására a püspöki palotában tartotta vezetőtanácsi ülését a szentjobbi Szent István Szociális Központ Alapítványa március 27-én, hétfőn.

A 2006-ban létesített intézmény az árvák, veszélyeztetett környezetben és mélyszegénységben élő gyermekek ellátását, nevelését tűzte ki célul. A szociálisan hátrányos körülmények között élő gyermekek felkarolásához és taníttatásához az ausztriai melki apátság is hozzájárult, melynek vezetői támogatóival, az egyházmegyei Caritas Catolica, a szentjobbi plébánia valamint a nagyváradi római katolikus püspökség vezetőivel közösen tartották tavaszi értekezletüket a püspöki palotában.

Az ülésen megegyeztek abban, hogy közösen dolgoznak ki stratégiát a központ további sikeres működtetésére és fenntartására. A szociális központot lehetőség szerint megpróbálják integrálni a szentjobbi templomot, a régi várat és apátságot célzó átfogó felújítási projekt lévén létrejövő lelkiségi központba. A cél elsősorban találkozási helyeket kialakítani, ugyanakkor megfelelni a faluturizmus elvárásainak is, mely által az egész közösség gazdagodhat — fogalmazott Böcskei László megyés püspök.

Forrás: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye Facebook-oldala