Máltai lovag lett Tischler Ferenc

0
860

A Máltai Lovagrend tagjává avatták március elején Tischler Ferencet, aki közel három évtizede tevékenykedik a Máltai Szeretetszolgálat kötelé­kében, amelynek jelenleg annak főtitkára.

Tischler Ferenc a Romániai Máltai Szeretetszolgálatnak közel 30 éve lelkes és kitartó tagja, mára a főtitkára. Fáradhatatlan munkája gyümölcseként március 3-án Federico Cianciosi és Pio Domenico Cesare társaságában beléphetett a Máltai Lovagrendbe.

A gróf Kálnoky Tibor által vezetett ceremónia keretében a jelöltek ünnepélyesen felesküdtek a hit védelmére és a szegények szolgálatára, vállalva a további kihívásokat, feladatokat a rászorulók érdekében.

Tischler Ferenc a szeretetszolgálat sepsiszentgyörgyi szervezeténél kezdte tevékenységét. Háromszéken ő a hatodik, aki a lovagrend tagja lett.

A szentmise keretében a leendő lovagok arra tettek fogadalmat, hogy a jövőben is minden erejükkel, tudásukkal a szegények segítségében dolgoznak. A lovagok abban is igyekeznek segíteni, hogy a szeretetszolgálatban tevékenykedők hatékonyabban állhassanak a rászorulók megsegítésében.

,,Amikor elkezdtem tevékenykedni a Máltai Szeretetszolgálatban, nem mertem arról álmodni, hogy egyszer a Máltai Lovagrend tagja leszek. Nem kértem, nem vártam a Lovagrendbe való belépésemet, csak tettem a dolgomat, azt, amit közel 30 évvel ezelőtt felvállaltam. A napokban fogadalomban is megerősítettem, hogy tovább szolgálom azokat, akiknek szükségük van a segítségre”, vallja Tischler Ferenc. ,,Számomra elismerés, megtiszteltetés és annak ellenére, hogy egyéni fogadalmat tettem, nem egyedül érkeztem a rendbe, hisz a szívemben mindenkit magammal vittem, aki az elmúlt 30 évben bármilyen formában segítette a munkámat”, írta Tischler Ferenc a lovagrendbe való felvétele kapcsán a közösségi médiában.

Áldást, hitet, kitartást és erőt kívánunk szolgálatához!

Forrás: Máltai Szeretetszolgálat, Sepsiszentgyörgy