Egy éve ajánlotta fel Ferenc pápa Oroszországot és Ukrajnát Szűz Máriának

0
231

Ferenc pápa a március 22-iki általános kihallgatás végén felidézte, hogy tavaly március 25-én felajánlotta Oroszországot és Ukrajnát Szűz Mária Szeplőtelen Szívének: „Ő anya, őrizzen meg minket a béke egységében”. Arra hívta a híveket és az imaközösségeket, hogy minden évben ugyanezen a napon újítsák meg ezt az ünnepélyes aktust, és ne feledkezzenek meg „a meggyötört Ukrajnáról, amely oly sokat szenved”.

Ferenc pápa a szerdai általános kihallgatás végén felidézte ezt az intenzív ima alkalmat, amelyre a „24 óra az Úrért” kezdeményezés keretében került sor. Azt kérte, hogy ez folytatódjon tovább anélkül, hogy elveszítenénk a reményt, hogy a konfliktus kiéleződése ellenére is valóra válhat a béke vágya.

A béke ügyét a Béke Királynőjének oltalmába ajánlotta

„Szombaton tartjuk az angyali üdvözlet (Gyömölcsoltó Boldogasszony) ünnepét, és gondolatban a múlt év március 25-e felé fordulunk, amikor a világ összes püspökével együtt felajánlottuk az egyházat és az emberiséget, kiváltképpen Oroszországot és Ukrajnát Mária Szeplőtelen Szívének” – mondta a pápa. „Soha ne fáradjunk bele, hogy a béke ügyét a Béke Királynőjére bízzuk.”

Felhívás Ukrajnáért

A pápa „minden hívőhöz és közösséghez, különösen az imacsoportokhoz fordult és arra kérte őket, hogy „minden március 25-én újítsák meg ezt a felajánlást a Szűzanyának”. „Ő anya, tartson meg minket a béke egységében. Ne feledkezzünk meg a megtépázott Ukrajnáról, amely manapság oly sokat szenved.”

Utalás az Úrangyala imádságra

Ferenc pápa már a március 22-i Úrangyala imádság alkalmával felidézte a „24 óra az Úrért” elnevezésű kezdeményezést, amelynek keretében egy éve elvégezte ünnepélyesen a felajánlás aktusát, hogy kérje „a béke ajándékát”. „Ne lankadjon ez a felajánlásunk, a remény se ingadozzon, az Úr mindig meghallgatja azokat a könyörgéseket, amelyeket népe a Szűzanya közbenjárásával intéz hozzá” – buzdított.

Salvatore Cernuzio / Somogyi Viktória

Forrás: Vatican News