Ott vagy Isten tenyerén

0
752
Fotók: Antal Zsófia és Nagy Dávid

„Nem látod Istent? Hát ott vagy a tenyerén!” mottóval tartották a székelyudvarhelyi főesperesi kerület fiataljai számára szervezett nagyböjti ifjúsági lelki napot március 11-én. A lelki nap célja az volt, hogy a különböző plébániák fiataljai találkozhassanak, kerüljenek közelebb Istenhez, valamint új barátságok alakulhassanak ki. Az eseményről Farkas Ferenc Örs és Szabó Mónika XI. osztályos tanulók, szervezők osztották meg élményeiket.

A lelki nap több szempontból is rendhagyó volt, hiszen mi voltunk a főszervezők, vagyis saját korosztályunknak terveztük meg a nap minden mozzanatát. A résztvevők kis csoportokba osztva, és tekintettel arra, hogy körülbelül százan vettünk részt az alkalmon, tizennégy kiscsoportot alakítottunk ki.

A nap folyamán többször is összegyűltünk, mind a játékok, mind meghívottunk, Majoros Tibor előadása után. Megosztottuk egymással a meglátásainkat, élményeinket, gondolatainkat, és közben még jókat is nevettünk. Ezután az alkalom egy másik fontos pontja, a keresztút következett, ahol a stációkat egy-egy kiscsoport jelenítette meg igen élethűen. Az elcsendesedés fényében felvonultunk a templomba, ahol arra bátorítottak, írjunk levelet Istennek, és kérjük a segítségét, hogy mindig közös úton vívjuk meg a nehézségeket. A levélírást szentségimádás követte, ahol beszélgethettünk az Atyával, és ennek méltóságát megkoronázta, hogy volt lehetőség szentgyónásra is.

Az egyik résztvevő egészen összetett választ adott arra a kérdésre, hogy mit adott neki ez az alkalom: ,,Lehetőségem nyílt új barátokat szerezni, ezenfelül a nap lelki feltöltődést és gyarapodást nyújtott, amit mindenki hazavihet, és otthon kibontakoztathatja.”

Ha te is fiatal vagy, és szeretnél új barátokat, akik hozzád hasonlóan Isten útjain járnak, akkor a következő lelki napról érdeklődj bátran, mert igazán szívesen látunk. „Kérjetek, és kaptok, keressetek, és találtok, zörgessetek, és ajtót nyitnak nektek.”

Farkas Ferenc Örs és Szabó Mónika XI. osztályos tanulók

Fotók: Antal Zsófia és Nagy Dávid