Bibliai növényekről a Hittan.ro-n

0
378

Ettől a tanévtől kezdődően a „zöld hét” is része az iskolai programnak. Új és nagyszerű lehetőség ez a teremtésvédelemre, a környezettudatos, természetközelibb életre nevelésre, de ugyanakkor kihívás is a pedagógusok, így a hittantanárok számára is. A katekétikai portál azzal is segítséget kíván nyújtani az iskolásnak, hogy beszélgetést készít egy magyarországi szakemberrel, Fráter Erzsébet botanikussal.

A Hittan.ro utóbbiaknak ajánl segítséget a bibliai növények bemutatásához kapcsolódó felhívásával.
A szerkesztőség egyénileg vagy csapatban készített, egy-egy bibliai növényt ismertető álló- vagy mozgóképes bemutató beküldését várja. A beérkező produktumokat saját felületein (honlapján és Facebook-oldalán) teszi közzé.

Ajánlott olyan kisfilmek készítése, amelyeken a diákok ismertetik a választott növényt. Power Point-bemutató szerkesztése esetén mp4-es formátumban kell lementeni azt, mert csak ezt lehet közzétenni a Facebookon. Legjobb, ha „nem nyilvános” módban saját – Gmail-címükhöz kapcsolt – Youtube-csatornájukra töltik fel az mp4-es formátumú produktumokat, és ennek linkjét küldik el a kateketikai.forum@gmail.com címre. (Amennyiben ez nem sikerül vagy nehéznek tűnik, a videót kell elküldeni.)

A produktum a következőket kell tartalmazza:

  • a növény bibliai előfordulásának ismertetése, a szöveg(ek) rövid értelmezése;
  • a növény szakszerű bemutatása;
  • a növény felhasználása (ha nem dísznövény);
  • a készítő(k) neve, települése, iskolája, osztálya.

A Hittan.ro-n megjelenő ismertetőket értékelni is tudják a hittantanárok, de a szülőktől is kérhetnek értékelést.

A Hittan.ro „ajándéka” egy beszélgetés a magyarországi Fráter Erzsébet botanikussal, akinek több könyve is megjelent a témában. A március 23-án, csütörtökön este 7-től a Hittan.ro Facebook-oldalán élőben közvetítendő beszélgetéshez a hittanosok ITT tehetik fel kérdéseiket (március 21-ig).

MEGOSZTÁS