Nagyböjti lelki hétvégére hívnak a ferences nővérek

0
1286
Mária és Márta útján

Mária és Márta útján Jézushoz mottóval szerveznek nagyböjti lelki hétvégét fiatal lányok számára Székelyudvarhelyen a ferences nővérek. Szeretettel hívják a 16 és 30 év közötti nőket március 31. és április 2. között a székelyudvarhelyi Vár utca 1. szám alatt megtartott eseményre, amelynek során a húsvétra készülődés mellett bepillantást nyerhetnek a Mallersdorfi Ferences Nővérek közösségének életébe is.

A lelki hétvége célja az Istennel való találkozás, amelyet különböző szinteken szeretnének elérni a szervezők. A programban jelen lesz az aktív ima, de helyet kap a kreatív tevékenység, a beszélgetés és a játék is. A téma: Mária és Márta útján Jézushoz. Ez a cím magában foglalja a cselekvés és elcsendesedés dinamikáját, valamint utal a nőiességre is mint hivatásra és sajátos útra. A lelki hétvégére március 27-ig jelentkezhetnek Kriszta nővérnél a 0748 195 396-os, illetve Klarissza nővérnél a 0728 952 281-es telefonszámokon. Akinek szüksége van rá, szállást is biztosítanak a szervezők.

Megkeresésünkre Klarissza nővér elmondta, hogy fontos az elcsendesedés, mert ahhoz, hogy tudatosan és méltóképpen érkezhessünk meg húsvét ünnepéhez, teret és időt kell engednünk az Istennel való találkozásnak. Emellett egy közösségben eltöltött hétvége egy sajátos hangulatot teremt, amely szintén segítség lehet. „A megszokott környezetből való kiszakadás kimozdít a komfortzónánkból és talán olyan valóságra is felfigyelhetünk, amely a mindennapokban elkerülheti a figyelmünket. Minderre pedig ráadás, hogy lehetőség van közelebbről is megismerni egy szerzetesközösséget, a Mallersdorfi Ferences Nővérek közösségének életét, ugyanis egyes programok bekapcsolják a résztvevőket a közösség életébe” – fejtette ki Klarissza nővér.

Amennyiben nagyböjti lelki programokat keresnek, lapozzanak bele eseménynaptárunkba, illetve cikkeink között is találnak felhívásokat, keressék az önök lehetőségeihez is igényeihez illeszkedő programokat.