Szent Ignác-i lelkigyakorlatot hirdetnek a segítőnővérek

0
865
Fotó: Segítőnővérek Erdély Facebook-oldal

Kivezetsz a tágasságra mottóval személyesen kísért egyhetes Szent Ignác-i lelkigyakorlatot hirdetnek a segítőnővérek március 12., vasárnap estétől március 19., vasárnap délig, amit a csíkszentdomokosi Szent Margit Házban tartanak. Március 5-ig lehet jelentkezni a bereczki.silvia@segitonoverek.info e-mail-címen.

Egy hét teljes csendre hívnak a szervezők, amelynek során személyes kíséret, elmélkedések, test és lélek imája segítik a ráhangolódást a szent, készületi időben. Bereczki Silvia és Kerekes Izabella segítőnővérek lesznek a lelkigyakorlat kísérői. Ha szeretnének Istennel tölteni egy hetet és vele járni azon az úton, amit Isten személyesen mutat, akkor a szervezők szeretettel várják a lelkigyakorlatra. A helyek száma korlátozott, ezért a mielőbbi jelentkezést javasolják.

Bereczki Silvia kísérő megkeresésünkre a lelkigyakorlat kapcsán elmondta, hogy „a csendben tágas tér keletkezik, amelyben növekszik a szabadság, csírázik az élet, mélyül a kapcsolat Istennel, igazi önmagunkkal, és ez fordulópontot jelenthet  emberi kapcsolatainkban is.” A kíséret ezt a teret védi és ebben segít keresni a személyes utat, tette hozzá a segítőnővér.

A nagyböjti időben a segítőnővérek Együttérzés – több mint érzés címmel hívtak korábban lelkigyakorlatra a kolozsvári 4D nevű házba, amelyet március 1. és április 19. között hétről hétre szerda esténként tartanak. Ahogy arról hírt adtunk, a szatmári egyházmegyében is hétköznapok lelkigyakorlatát kezdtek a nagyböjt folyamán hat csoportban, öt helységben, amely során mintegy kilencvenen végzik a Szent Ignác-i lelkigyakorlatot. Szintén személyesen kísért lelkigyakorlatot szervez a HIFA-Románia Segítség Mindenkinek Egyesület a kísért imádság hete keretében március 20–25. között. A lelkigyakorlat ökumenikus, programjaiba online lehet bekapcsolódni.