Vállalkozó fiatalok

0
202

Csíkszentgyörgyön megszervezték az Európai Ifjúsági Falu címen futó Fiatalok a vállalkozásokért, vállalkozások a fiatalokért kerekasztal beszélgetést. Február 16-án délután 6 órától Cilip Árpáddal, Hargita megye Fejlesztési Ügynökség elnökével és Bogos Ákossal, a Csík Terület Ifjúsági Tanácsa elnökével beszélgethettek, illetve az ő tapasztalataikat és tanácsaikat hallgathatták meg az érdeklődők.

A beszélgetésen közel 20 fiatal vett részt, hogy meghallgassák Cilip Árpád tapasztalatait a vállalkozásokról, valamint a Startup pályázati lehetőségről. A jelenlevők betekintést nyerhettek a helyi vállalkozások életébe, valamint a helyi kiaknázatlan lehetőségekbe. Jó pár ötletet adott vállalkozásokra, amikből igencsak lehetett válogatni. Remélhetőleg a jelenlevők közül pár embernek szöget ütött a fejében a lehetőség, és nemsokára újabb vállalkozókat köszönthetnek a fiatalok között, itthon.

Bogos Ákos elmesélte a külföldre vándorló fiatalok történetét munka, pénz és tapasztalatszerzés szempontjából. Itt hallhattak a résztvevők néhány személyes történetet, amelyek rádöbbentették őket, hogy fontos a pénz és a tapasztalat hazahozása, ennek visszafordítása az itthoni gazdaságba.

Az előadás elején immáron második alkalommal jelen volt Csúcs Mária, a Csíki TV egyik alapítója, a Duna Televízió tudósítója (két évtizede). A Csúcs Média egy interjút, valamint egy rövid kisfilmet forgatott a kerekasztal beszélgetésről.

Forrás: csíkszentgyörgyi Gátkötők