Nagyböjti út Franz Kett pedagógiájával felnőtteknek

0
581

A Nagyváradi Római Katolikus Püspökség öt alkalomból álló katekézissorozatot hirdet a nagyböjti időben felnőttek számára Franz Kett pedagógiájára építve.

Nagyböjt a befelé fordulás időszaka, amikor az ember távolságot vesz a világtól és önmagától azért, hogy rápillantson arra, ahogyan élete útját járja. A Franz Kett pedagógia történetei nemcsak a gyerekek szívét nyitják meg arra, hogy az isteni felé fordulva megsejtsék egy őket hordozó nagyobb egész jelenlétét az életükben. A felnőttek számára tervezett foglalkozások, szimbolikus cselekvéssel és alkotással elmélyített meditációk segítenek abban, hogy befelé tekintve felfedezzék azokat a folyamatokat és irányokat, amelyek bensőnkben zajlanak. Segítenek megállni és felülvizsgálni gondolatainkat, érzéseinket, cselekvésünk mozgatórugóit az evangélium fényében.

Felnőttek számára kínált nagyböjti foglalkozások az evangélium nagy, életünkről szóló történeteit dolgozzák fel, legyenek azok példabeszédek vagy Jézus szenvedéstörténete. Azt üzenik: nem vagyunk egyedül, érdemes önismeretre és értékekre építeni életünket, érdemes a belső erőt és ellenállóképességet növelni magunkban, és a legsötétebb pillanat is feltámadásba fordulhat.

Hetente egy-egy ilyen meditációt kínálnak felnőtteknek, amelynek során elmélyülhetnek és az evangélium világosságából értelmet és erőt meríthetnek belső és külső útjaik járásához.

Az alkalmak szerdánként 18 órakor kezdődnek a püspöki palota hittantermében, az időpontok és témák:

Március 1. – nagyböjt, a befelé fordulás ideje

március 8. – a tékozló fiú

március 22. – kőpálma

március 29. – virágvasárnap

április 5., nagykedd – nagyheti meditáció.

A foglalkozásokat dr. Nemes István, a Franz Kett pedagógia multiplikátora vezeti.

Az első találkozásra február 24-ig lehet jelentkezni, az űrlap kitöltésével. A részvétel ingyenes, a helyek száma korlátozott. Bővebb információ: 0757061859.

Forrás: nagyváradi egyházmegye

MEGOSZTÁS