Jubiláló házaspárok megáldása

0
744
Fotók: Nagyváradi egyházmegye Facebook-oldala

Ünnepi szentmisével zárult a házasság hete rendezvénysorozat a nagyváradi egyházmegyében. A váradi székesegyházban 11.30 órakor bemutatott szentmisén Böcskei László megyés püspök külön áldásban részesített húsz olyan házaspárt, akik kerek házassági évfordulót ünnepeltek. A házasság hete rendezvénysorozat több programot is kínált az érdeklődők számára, ezekből láthatnak rövid képes összefoglalót.

A nagyváradi egyházmegyében a házasság hete záró szentmiséjét február 19-én tartották a székesegyházban. „Bízzatok az Úrban, mert ő mellettetek áll, és benne nem csalatkoztok. Az ő békéje legyen mindig bennetek és rajtatok.” − ezekkel a gondolatokkal áldotta meg az egyházmegye főpásztora a házasságuk kerek évfordulóját ünneplő nagyváradi, bihari párokat, akik ez alkalomból egy emléklapot is kaptak.

A február 12-én megnyitott rendezvénysorozatnak több programja is volt, melybe a nagyváradi egyházmegye plébániái, közösségei is bekapcsolódtak. A „Szeretetbe kapaszkodva” mottóval indult rendezvénysorozat február 15-én szentségimádással folytatódott a Szeplőtelen Fogantatás Római Katolikus Plébániatemplomban, az eseményen a barátok temploma ifi csapata szolgált. „Imádkozzunk együtt családjainkért az Oltáriszentségben jelen lévő Krisztus előtt és ajánljuk a nehézségekkel küzdő családokat a gondviselő Isten oltalmába” – kérte Böcskei László megyés püspök.

Megteremtette Isten az embert a maga képére; Isten képére teremtette őt, férfinak és nőnek teremtette őket. (Teremtés könyve 1,27) Ezzel a bibliai történettel indult a körséta a püspöki palotában, melyet szintén lehetőség volt végigjárni, megtekinteni. A házasság hetében az egyházművészeti tárlaton házaspárok vezették végig az érdeklődő házaspárokat, hogy a kapcsolatuk elmélyülésére és közös elmélkedésre ösztönözzék őket.

Február 16-án filmvetítés volt házaspárok számára a püspöki palota alagsorában. A részt vevők a Szerelem második látásra című filmet nézhették meg, melyet magyar szinkronnal, román felirattal vetítettek. A filmezés idejére gyerekfelügyeletet is biztosítottak a szervezők.

A másnapi, február 17-i táncestre tizenkilenc pár jelentkezett. A Kanonok-soron tartott rendezvényen Nagy Enikő és Nilgesz István Attila tangót, angol valcert, cha-cha-chát, rockot és polkát tanított az érdeklődőknek.

Forrás és fotók: Nagyváradi egyházmegye Facebook-oldala