Imaláncra hívnak világszerte Ferenc pápa megválasztásának 10. évfordulója alkalmából

0
1186
Képkivágás: decimus-annus.org

Tíz évvel ezelőtt, 2013. március 13-án választották meg Ferenc pápát. Ebből az alkalomból a Digitális Szinódus elnevezésű vatikáni platform különleges online imaláncot indít szerte a világon a szentatya péteri szolgálatának támogatására. A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat a megadott link révén, amely egészen március 13-ig aktív marad.

A Digitális Szinódus olyan online világtérképet készített, amelyen a hívek pápáért mondott Üdvözlégy imádságait virtuális égő gyertyácskák jelképezik. A péteri szolgálat nagy kegyelem, amelyet Jézus adott egyházának, amiért nekünk mindig hálásnak kell lennünk. Ehhez a mi imádságunk a legjobb adomány, hogy Isten támogassa annak a szolgálatát, akit ő erre a feladatra kiválasztott, mert erre a sziklára építi egyházát minden időben.

Bárki, aki csatlakozni kíván a kezdeményezéshez, megtalálja a meghívót IDE kattintva, ez öt nyelven (angol, francia, német, spanyol, portugál) érhető el. Az első négyzetbe be kell írni, hogy március 13-án hány Üdvözlégy imát szeretne az imádkozó elmondani, ki kell pipálni az alatta lévő kis négyzeteket a gyertyák gyújtásáról és az adatvédelmi szabály elfogadásáról, ki kell tölteni az automatikus tesztet, végül a küldés gombra kell kattintani.

Az évforduló napján elküldik a szentatyának a „kis gyertyákkal” teli térképet, hálát adva Istennek irgalmasságáért. A Digitális Szinódus ima-kezdeményezéséhez a Kommunikációs Dikasztérium, azon belül a Vatikáni Rádió is csatlakozott. Cikkünk megjelenéséig már közel 70 ezer gyertya lángja „lobbant fel” a digitális térképen.

Forrás: Vatican News