Országos Drámapedagógiai Napok Nagyváradon

0
902

A Nagyváradi Drámaműhely, a Partiumi Keresztény Egyetem és a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége február 10–11. között Dráma és zene címmel tartotta meg szokásos évi szakmai programját.

Az Országos Drámapedagógiai Napok közel kilencven résztvevője négy csoportba sorolva vett részt az igényesen felépített és vezetett műhelyfoglalkozásokon.

A Butyka Enikő-Éva pszichológus, pszichodráma terapeuta és kiképző, neveléslélektani szupervizor (Kolozsvár), Bárdi Márta tanító, a nagyváradi Drámaműhely tagja, Boldis Juliánna gyémántokleveles drámatanár (Békéscsaba), Bordás Andrea drámatanár, a Partiumi Keresztény Egyetem adjunktusa (Nagyvárad), Bori Viktor, a Káva Kulturális Műhely drámatanára (Budapest), Kiss Tünde Anna nagyváradi zenetanár, Patonay Anita Bécsy Tamás-díjas drámatanár (Káva Kulturális Műhely, Budapest), Rusz Csilla gyémántokleveles drámatanár (Nagyvárad) és Tóth Árpád Artisjus-díjas karnagy, a Partiumi Keresztény Egyetem adjunktusa (Budapest) által tartott foglalkozások jó része a hittanoktatáshoz is kiválóan használható módszertani anyagot tartalmazott. A műhelymunkák mellett a személyes találkozások és tapasztalatmegosztások is sokat jelentettek a résztvevőknek. Ahogyan egyikük fogalmazott (de minden bizonnyal mindenki így érezte): igazi ,,szeretetáramlás” történt újra…

A képek a nagyon színvonalas programsorba nyújtanak betekintést.

Ozsváth Judit

MEGOSZTÁS