Végzős fiatalok leendő főnökeikkel találkoztak

0
473
Fotók: Gyulafehérvári Caritas

A Gyulafehérvári Caritas Iránytű a munka világába projektje másodszor szervezte meg a Találkozz a leendő főnököddel eseményt a székelyudvarhelyi Bocskai István Református Közösségi Házban február 3-án. A népszerű rendezvényen tanulmányaikat befejező tanulók és nyolc udvarhelyszéki vállalkozás – Boroinfo-Sütőakadémia, Cetate Production Kft, Color Metal, ERKA Szalon, Gondűző Szálloda és Étterem, Melinda Impex, Merkúr/Elan Trió Kft, Septimia Resort – képviselői találkoztak.

A Bányai János Műszaki Szakközépiskolából egy asztalos-, illetve egy fémmegmunkálás szakon végző osztály, az Eötvös József Szakközépiskolából pedig egy pék-cukrász tanulmányait záró osztály vett részt az eseményen. Mivel ezekben az osztályokban ifjúsági mentoraink rendszeresen tartanak csoportfoglalkozásokat, a diákoknak már a rendezvény kezdete előtt lehetőségük nyílt okos kérdésekkel készülni, amelyeket később bátran feltehettek leendő főnökeiknek. Az esemény célja az volt, hogy közelebb hozza a fiatalokhoz a munka világát, és segítsen betekintést nyerni a különböző vállalkozások munkafolyamataiba.

A tanulók hat-nyolc fős csoportokat alkottak, majd érdeklődési körüknek megfelelően ültek le beszélgetni a jelenlévő cégek képviselőivel, tíz-tizenöt perces időközönként váltogatva egymást. Motiválni szerettük volna a diákokat, hogy minél több vállalkozás munkatársával beszélgessenek, ezért már a találkozó elején versenyt hirdettünk: minden fiatalnak legalább négy céggel kellett kapcsolatba lépnie. Aki ezt megtette, annak neve sorsolási listára került. A rendezvény végén vacsorameghívásokat sorsoltunk ki osztályonként három tanuló számára, amelyet bowlingozással tetéztünk. A nyertesek a vacsorát mentoraikkal közösen fogyaszthatják majd el, amelynek során nem csupán finom ételekbe, hanem az éttermi etikett alapjaiba is belekóstolhatnak. Jó hangulatú, interaktív találkozót tudhatunk magunk mögött, amelynek tapasztalataiból az elkövetkezőkben is építkezhetünk.

Sántha Gyöngyvér szakmai konzulens

Forrás: Gyulafehérvári Caritas