Farsangoltak Pécskán

0
633
Fotó: pécskai Szentháromság plébánia

Nagy örömmel fogadta a pécskai Szentháromság-plébánia a marosi főesperesség közösségeiből farsangolni érkezetteket február 4-én, majd a kicsik ismerkedhettek meg a farsangi szokásokkal. Finomságok, mulatság, tartalmas előadás jellemezték az összejövetelt.

A pécskaiak büszkén voltak házigazdái a farsangi mulatságnak, sok kedves segítő szorgos kezének köszönhetően finomságokban sem volt hiány. A mulatozás mellett a tudásnak is jutott hely: Felülök a sültkrumplinak hátára címmel tartott tartalmas, értékekkel teli bemutatót a farsangi hagyományokról és keresztény értékekről Engi Márta Ildikó, a pécskai Búzavirág Egyesület és Búzavirág Néptáncegyüttes vezetője szombaton a jelenlevő gyermekeknek. Azt követően a résztvevők addig vígadtak és táncoltak, amíg a lábuk bírta.

„A fotók szolgáljanak bizonyítékul arra, hogy együtt, összefogva mindig többek vagyunk, mint külön-külön! Jézus útján járva építsük, szépítsük együtt, közösségben Isten szép országát, éljük meg hagyományainkat, őrizzük keresztény értékeinket” – írják a szervezők.

Forrás: pécskai Szentháromság plébánia