Németországban elhunyt Franz Stemper ny. plébános

0
687

Megtörten, de a feltámadásba vetett szilárd hittel tudatja a temesvári püspökség, hogy az örök hazába távozott Franz Stemper ny. plébános.

Temesváron a mehalai kerületben született 1938. május 23-án Johann és Katharina (szül. Eisele) Stemper gyermekeként. A Gyulafehérvári Római Katolikus Papnevelő Intézet végzőseként a gyulafehérvári főszékesegyházban 1962. május 31-én Isten szolgája Márton Áron püspök szentelte pappá. Kezdetben a szalvatoriánus rend tagja volt, ahová 1955. szeptember 12-én nyert felvételt. Később a temesvári egyházmegye lelkipásztoraként szolgált.

Franz Stemper plébános szolgálati helyei: temesvár-gyárvárosi segédlelkész 1963. február 1. – 1984. október 1.

Egészségi okokból 1984. október 3-án a Német Szövetségi Köztársaságba emigrált Konrad Kernweiss akkori ordinárius engedélyével. 1985 őszétől a bamberi főegyházmegye Lisberg plébániáját és a hozzá tartozó Walsdorf filiát pasztorálta harminc esztendőn keresztül, nyugalomba vonulásáig.

Franz Stemper 1998. március 20-án Sebastian Kräuter püspöktől exkardinációt kapott, így véglegesen a bambergi főegyházmegyébe inkardinálták. Ebből az alkalomból lisbergi plébánossá nevezték ki, és a település díszpolgára lett. Franz Stemper lelki tanácsadó, ny. plébános hatvan év papi szolgálat után 2022. június 16-án ünnepelte gyémántmiséjét. Elhunyt 2023. január 30-án. Az elhunyt lelkipásztor lelki üdvéért 2023. február 4-én, szerdán 10.30 órakor celebrálnak engesztelő szentmisét a lisbergi St. Trinitatis templomban. A temetésre a szentmisét követően kerül sor a lisbergi temetőben.

Hitének tanúsága és lelkipásztori szolgálata példamutató marad mindannyiunk számára. Nyugodjék békében!

Fotó: https://trauer.infranken.de

Forrás: gerhardus.ro

MEGOSZTÁS