Egyháztanácsos találkozót tartottak Erdődhegyen

0
588
Fotók: Szatmári egyházmegye honlapja

A Szatmári Római Katolikus Püspökség Világiak Irodája szervezésében január 20−22. között egyháztanácsos találkozót tartottak Erdődhegyen. A tizenkilencedik alkalommal szervezett egyházmegyei szintű találkozón több mint 15 plébánia közössége képviseltette magát. Az idei találkozó a 2023-ban még tartó Gondviselés éve jegyében zajlott.

A péntek esti megérkezés arról szólt, ki hogyan és miben tapasztalta meg az utóbbi időben Isten megtartó erejét.

Szombaton a délelőtt első felében Lepedus István, a Világiak Irodája referense, az egyháztanácsos küldetésről beszélt az elmúlt hét evangéliumi szakaszai tükrében. Kiemelte, hogy a szolgálat titka az Isten általi meghívásban rejlik, hiszen leggyakrabban az Istennel való kapcsolat kerül szóba.

Ezt követte Fanea József kökényesdi plébános művészettörténeti előadása a vatikáni Sixtus-kápolna freskóiról. A humorban, ugyanakkor ismeretekben bővelkedő előadást a résztvevők kérdései követték, érzékeltetve, hogy felkeltette az érdeklődést az egyház történelme és művészettörténete iránt. Ezt követte néhány résztvevő beszámolója arról, mit jelentett számukra személyes életükben és hivatásukban az egyháztanácsos találkozókon való rendszeres részvétel, miben adott erőt a sok meghallgatott előadás és a résztvevő társak személyes megosztásai.

Délután plébánialátogatás is volt a krasznabélteki egyháztanácsosok és a nőszövetség vendéglátásában. A találkozót szentmise zárta, majd a jó hangulat jegyében fejeződött be a program Krasznabéltek egyik elismert borpincéjének vendéglátó termében.

Forrás: Szatmári egyházmegye