Cursillo lelkigyakorlatot tartanak Nagybányán

0
673

A nagybányai Szentháromság-plébánia szervezésében Cursillo lelkigyakorlatos hétvégét tartanak 2023. február 9−12. között. A rendezvény célcsoportja 25−50 éves férfiak, célja a keresztény hit elmélyítése és megerősítése.

Székely János szombathelyi megyés püspök és munkatársai tartanak Cursillo lelkigyakorlatos hétvégét a nagybányai Szentháromság-plébánia szervezésében Forrásligeten (Izvoare), a festői tájon fekvő Brazi II. panzióban február 9−12. között. A rendezvény célcsoportja 25−50 éves férfiak, célja a keresztény hit elmélyítése és megerősítése. A részvételi díj teljes ellátással 400 lej/fő. A feledhetetlen hitélményt nyújtó lelkigyakorlatra jelentkezni lehet a Szentháromság-plébánia titkárságán vagy a 0743-287 550-es telefonszámon.

A Cursillo egyházunk egyik jelentős, nemzet- és felekezetközi megújulási mozgalma. Egy kereszténységről szóló háromnapos, intenzív, bentlakásos tanfolyam, ahol röviden bemutatják e keresztény hit alapvető tanítását, és ezen keresztül megismertetik Jézus Krisztus személyét, lelkiségét. Célja a keresztény hit elmélyítése és megújítása, a társadalmi és egyházi felelősség ébresztése, az egyes ember és a társadalom lelki, mentális értelemben vett támogatása.

Forrás: Szatmári egyházmegye

MEGOSZTÁS