Temesváron tartják a katolikus papok futsal-Európa-bajnokságát

0
654
Fotó: a temesvári egyházmegye honlapja

A katolikus papok idei futsal-Európa-bajnokságát február 13–17. között Temesváron rendezik meg. Ezen a sporteseményen tizenhét európai ország mintegy 220 római katolikus és görögkatolikus lelkipásztora vesz részt, köztük Albánia, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Csehország, Horvátország, Magyarország, Olaszország, Kazahsztán, Koszovó, Montenegró, Lengyelország, Portugália, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és természetesen az idei házigazda, Románia.

A bajnokság, amelyet általában évente más-más országban rendeznek meg, 2021-ben és 2022-ben a világjárvány miatt elmaradt. A verseny 2023-ban folytatódik Temesváron, amely idén az Európa Kulturális Fővárosa címet is viseli.

A papok futsal Európa-bajnokságának mérkőzéseit a hatályos szabályok szerint, hivatalos, hitelesített játékvezetőkkel, fedett pályán játsszák. A csapatok, illetve a különböző országokból érkező papok lehetőséget kapnak arra, hogy a keresztény-katolikus értékeket és a labdarúgás iránti közös szenvedélyüket megosszák a többi kollégával. Továbbá minden egyes EB alkalmával a csapattagok új helyeket, városokat és országokat keresnek fel, megismerik az ott élő embereket, szentmisén és kulturális programokon vesznek részt, és ismerkednek a különböző látnivalókkal. Az európai vagy országos bajnokságok általában jótékonysági célt is szolgálnak. A legutóbbi futsal EB-re 2020-ban a csehországi Prágában került sor, azt megelőzően, 2019-ben pedig a montenegrói Ulcinjban, Barban és Kotorban. 2023-ban Temesváron és Románián a sor, hogy otthont adjon ennek az egyedülálló európai sporteseménynek.

Forrás: A temesvári egyházmegye honlapja