Búcsú XVI. Benedektől: Alázatos munkás volt az Úr szőlőjében

0
1214

Az emeritus pápa, XVI. Benedek pápa visszatért az atyai házba. A 95 éves emeritus pápa, XVI. Benedek december 31-én, szombaton 9 óra 34 perckor hunyt el a vatikáni Mater Ecclesiae kolostorban lévő rezidenciáján.

A Szentszék sajtóirodája közölte, hogy az emeritus pápa szombat reggel 9 óra 34 perckor hunyt el a Mater Ecclesiae kolostorban lévő rezidenciáján, amelyet a 95 éves pápa emeritus választott rezidenciájául, miután 2013-ban lemondott a péteri szolgálatról.

„Fájdalommal értesítem Önöket, hogy XVI. Benedek emeritus pápa ma reggel 9 óra 34 perckor elhunyt a vatikáni Mater Ecclesiae kolostorban. További információkat a lehető leghamarabb közölni fogunk. Hétfő reggeltől, 2023. január 2-tól a Szent Péter-bazilikában lesz az emeritus pápa holtteste, hogy a hívek elbúcsúzhassanak tőle.”

Már napok óta rosszabbodó romló egészségi állapotáról érkeztek hírek. Az év utolsó általános audienciájának végén, december 28-án maga Ferenc pápa osztotta meg nyilvánosan a hírt elődje romló egészségi állapotáról. A pápa arra kérte az embereket, hogy imádkozzanak a „nagyon beteg” emeritus pápáért, hogy az Úr megvigasztalja és mindvégig támogassa őt „az egyház iránti szeretetnek ebben a tanúságtételében”. A felhívást követően imakezdeményezések születtek minden kontinensen, a világi vezetők szolidaritást és közelséget kifejező üzenetei érkeztek.

A Szentszéki Sajtóiroda a következő órákban közli a temetési szertartás részleteit.

Vatican News

MEGOSZTÁS