Ahol a csoda láthatóvá vált – jótékonysági lézershow Székelyudvarhelyen

0
454
Az adományokat a gyermekek javára fordítják. Fotók, videó: Portik Noémi, M. Klarissza nővér

Adventi Varázs címmel hirdették meg az újdonságnak számító jótékonysági lézershowt december 18-án Székelyudvarhelyen. A 17:30 órai kezdettel tartott eseményt nagy izgalommal és kíváncsisággal várta sok gyerek, akik a Nardini Napköziotthon és a ferences nővérek által működtetett délutáni foglalkoztatóközponthoz tartoznak. A tematikus lézershow megálmodója és lebonyolítója a gyergyószentmiklóson élő Gergely László volt, aki a rendezvényen begyűlt adományokat a gyermekek javára ajánlotta fel.

Az ötlet megszületését fürkésző kérdésünkre elmesélte, hogy harminc éven keresztül dolgozott a nemzetközi filmiparban mint vezető látványtechnikus. Ezekben az években szerzett szakmai ismereteket és tapasztalatot. Konkrétan a lézertechnikával csak egy éve kezdett el foglalkozni. Adventi tematikájú előadását a Dévai Szent Ferenc Alapítványhoz tartozó szárhegyi gyerekotthonok számára alkotta meg, adománygyűjtő céllal, amelyet december 11-én mutatott be. A projekt sikere arra ösztönözte, hogy másokat is megajándékozzon, így, mivel hallott már a ferences nővérek tevékenységéről, úgy döntött, hogy Székelyudvarhelyen megismétli az eseményt.

A vasárnap főleg a készületekről szólt. Sokan figyelték, ahogyan a látványtechnikus fél napon keresztül szerelte össze az eszközeit, hogy estére minden készen álljon. A rendezvény színhelyéül a Pastor Bonus Papi Öregotthon udvara és kertje szolgált, ahová öt óra után már kezdtek gyülekezni az emberek, és végül a résztvevők száma meghaladta a százat. A kert bejáratánál a Tamási Áron Gimnázium diákjai meleg teával és zsíroskenyérrel várták az érkezőket.

A nézőknek csodálatos minőségi előadásban lehetett részük. A különböző fényeffektusok a karácsonyi dalok ritmusát követték. Elsőként a Csendes éj hangozott el, amelyet sok ismert dal követett. A lézershow bemutatási ideje 20 perc volt, de a látvány megállította az emberek időérzékét. Az előadás végén az emberek nemcsak tapssal, de adományaikkal is kifejezhették elégedettségüket. A ferences nővérek hálával tekintenek a begyűlt adományokra, amit az általuk működtetett Nardini Napköziotthon és délutáni foglalkoztatóközpont javára fognak fordítani.

Portik Noémi, M. Klarissza nővér