A zetelaki ifjúság adventi lelki napja

0
1025

Hit, öröm és hivatás! mottóval tartottak adventi lelki napot december 17-én a zetelaki VIII−X. osztályos ifjaknak. A helyi plébános által szervezett programon több mint hatvan diák vett részt, hogy Kovács Károly plébánossal a papi és a szerzetesi élet, valamint a családi élet hivatásáról elmélkedhessen. Az eseményről a részt vevő tanulók élménybeszámolói alapján kapunk átfogó képet.

„Az egyházi év elején a helyi plébános kihirdette ez idei egyházi év lelkipásztori programját, melynek középpontjában a hivatás áll. A papi, a szerzetesi és a családi élet hivatásáról lesz szó különféle formában az év folyamán egyházközségünkben, ezért imádkozunk mindennap a szentmise után. Buzdított mindannyiunkat, hogy ezért imádkozzunk, mert szükségünk van jó papokra, szerzetesekre és komoly családi életet szerető emberekre. Erről szólt az az elmélkedés, amelyet a meghívott Kovács Károly csíkdánfalvi plébánosa tartott. Örültünk annak, hogy meggyőzően és közvetlen módon szólt az egyházi rend és a házasság szentségéről.

Jó volt együtt lenni. Több mint hatvan diák jelent meg a lelki napon. Jó volt látni, hogy Papp Antal plébános, Bereczki Attila segédlelkész és Mátyás Gábor lelkipásztor nagy érdeklődéssel figyeltek ránk…” (Egy résztvevő tanuló)

„Számomra ez a lelki nap felejthetetlen élmény volt. Nagyon tetszett, hogy Kovács Károly plébános közvetlenül beszélt hozzánk… Beszélt nekünk a papságról, a házasságról, a családról, és olyan kérdésekre adott választ, ami talán bennünk is megfogalmazódott… Nagyon örültem, hogy részt vehettem a lelki napon, és várom a következőt.” (Péter Ágnes)

„Egy kicsit nehézkésen indultam neki a napnak, mivel a szombat az egyik szabadnapom. Kíváncsi voltam, hogyan fog lezajlani a lelki nap, de bevallom, kellemesen csalódtam. A program azért tetszett, mert személyes volt, és mondanivalója, üzenete az ifjúságot fogta meg. A témák elég izgalmasak voltak. Kovács Károly plébános két témát dolgozott fel nekünk: a papi hivatást és a házasságot. A papi hivatás témát személy szerint nem érzem magaménak, annál inkább a házasságot. Máskor is szívesen részt vennék ilyen lelki napon.” (Szegedi Simon)

„Számomra ez a lelki nap feltöltődés volt. A csoportos munkát is nagyon élveztem, mert közösen meg tudtuk osztani azon témákat, amit Kovács Károly plébános nekünk feldolgozott, és ez alatt jól éreztük magunkat. A szentgyónás arra volt jó, hogy ki tudtam magamból adni azt a feszültséget, amely nyomasztóan hatott rám… Úgy érzem sikerült elindítanom lelkemben az igazi felkészülést karácsonyra, Jézus születésének napjára.” (Tornai Katinka)

„Nagyon megérintett a papság kérdése. Azon gondolkodom, jó volna felvállalni ezt az élethivatást… Egyelőre számomra túl nehéznek bizonyul ez az életmód, de úgy gondolom, van még időm magamban tisztázni ezt a kérdést.” (Egy résztvevő tanuló)

„December 17-én, szombaton mindketten örvendezve keltünk fel, hiszen ekkor volt a VIII−X. osztályos tanulóknak megrendezett lelki nap. Izgatottan mentünk a templomba. Nagyon hálásak vagyunk ezért a napért, köszönjük Antal atyának, hogy megszervezte ezt az eseményt. Pompás volt, hogy annyi ifjú csendben és jó modorúan vett részt, majd Istennel és Jézussal a szívében tudott elköszönni ettől a csodás alkalomtól.” (Balázs Noémi Biborka, Bíró Szidónia)

A zetelaki ifjúság