Pedagógusoknak tartottak adventi lelkinapot Nagyváradon

0
724

A nagyváradi pedagógusokért gyújtották meg a nagyváradi székesegyház előtti adventi koszorún a harmadik gyertyát december 10-én.

A nagyváradi egyházmegye hitoktatóinak, a hitoktatásban részt vevő papjainak és az érdeklődő pedagógusoknak lelkinapot tartottak szombaton, december 10-én. A szervezők nevében Benedek Ramóna katekéta és módszertani felelős elmondta: a katekétikai központ évente több lelkinapot szervez, az adventire az igény a pedagógusoktól jött.

Bereczki Silvia segítőnővér volt a meghívott, a foglalkozás címe: Isten az én valóságomba testesül bele. A lelkinap helyszínéül az egyházmegyei zarándokház szolgált.

Böcskei László megyés püspök megnyitójában arra biztatott: „Ne csak várjuk a fényt, hanem próbáljuk odatenni a magunk fényét az adventi koszorúhoz, a jászolhoz”. A programot irányító segítőnővér a résztvevők figyelmét Jézus Krisztusra, az örök világosságra irányította, szándéka szerint azt adta útravalónak, hogy az örök napot fedjék fel az életükben, a mindennapjaikban, fedezzék fel, ahogyan beletestesül mindannyiuk életébe. A foglalkozások három téma mentén – Isten beletestesül a világba; Isten beletestesül a saját életembe; Isten beletestesül a környezetembe – szerveződtek, ez adta a lelkinap ívét. A nap során a karácsonykor születő, s kinek-kinek az életébe beletestesülő kisded Jézusnak belenéztek a szemébe. Az egyes témák körüli elmélkedéseket személyes és közösségi imák egészítették ki.

A program végén a részt vevő pedagógusok a székesegyház előtti téren tartott adventi gyertyagyújtási ünnepségbe is bekapcsolódtak. A szertartás keretében a pedagógusok képviselői gyújtották meg a nagy méretű koszorú harmadik gyertyáját.

A pedagógusoknak tartott lelkinapról összefoglaló videóbeszámoló is készült.

Forrás: nagyváradi egyházmegye