Gyulafehérvárra érkezett a betlehemi békeláng

0
1006
Fotók: Gyulafehérvári érsekség Facebook-oldala

A betlehemi békeláng a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekségre is megérkezett december 12-én. A lángot a Romániai Magyar Cserkészszövetség cserkészei hoztak el Bécsből.

1986 óta az Osztrák Cserkészszövetség minden évben repülőgéppel szállítja Bécsbe a betlehemi bazilika örökmécseséről meggyújtott lángot, amit cserkészek visznek szét a világba, hogy advent harmadik vasárnapjától mindenki számára elérhetővé váljon, emlékeztessen arra, hogy Isten egykor emberré lett, szeret minket.

A Romániai Magyar Cserkészszövetség képviseletében Bécsben a hivatalos lángátadó ünnepségen részt vett a 81-es számú Makkai Sándor Cserkészcsapat, a 121. Bethlen Gábor cserkészcsapat Nagyenyedről, a 117-es számú Dónát cserkészcsapat és az 51-es számú Czetz János cserkészcsapat, ahogy azt a RMCSSZ-Facebook-oldalán jelezték. A csapat tagjai Bécs után a budapesti hivatalos lángátadó Istentiszteleten is részt vettek, majd pedig egy hosszú és kalandos út után hazaérkezve tájainkon is körbeviszik a betlehemi lángot.

A gyulafehérvári érsekségre ma érkezett meg a betlehemi láng, az érsekség képviselői a csíkszeredai 104-es számú Ady Endre cserkészcsapattól, Borka Botond cserkészvezetőtől és cserkészeitől vették át a lángot – adta hírül a Gyulafehérvári érsekség Facebook-oldala.

MEGOSZTÁS