Adventi ablakvadászat: most is megéri csatlakozni

1
855
Fotók: kolozsvári Szent Mihály plébánia Facebook-oldala

Lassan félidőnél tart a kolozsvári Szent Mihály plébánia által első alkalommal meghirdetett adventi ablakvadászat, amelyre több tucat család jelentkezett be a város minden szegletéből, így vannak esték, amikor közel száz ember, kicsik és nagyok róják az utcákat, hogy megkeressék az aktuális nap helyszínét, a számmal ellátott kidíszített ablakokat. Most, a félidőben is megéri csatlakozni!

Eddig több intézmény és család karolta fel kezdeményezésüket, akik hozzájárulnak, hogy naponta egy-egy ablakot díszítenek, így örömet szerezve azoknak a családoknak, akik bekapcsolódnak az egész advent során tartó programba. A plébánia Facebook-oldalán így fogalmaznak a különleges, lelkesítő program hatásáról: „az este 5 órától egészen éjfélig érkező képek, üzenetek megerősítenek munkánkban, öröm olvasni a visszajelzéseket, nézni a képeket, amelyeken olykor több mint tíz gyermek is szerepel, hiszen egyszerre akár több család is találkozik a helyszíneken”.

„Ez a játék összehozza a kolozsvári magyar családokat, mi egy kisebb tömeggel találkoztunk a helyszínen” – írta egyik édesanya, míg olyan is van, aki megfeledkezik beküldeni a képet, mint írja „elfelejtettem elküldeni, mert nagyon jó barátainkkal találkoztunk, köszönjük nektek”. A plébánia munkatársai is köszönik a bekapcsolódást, a sok visszajelzést, az örömteli arcokat, találkozásokat! A kihívásban résztvevők olyanok a szervezők számára, mint egy élő adventi kalendárium, akik lendületet adnak a mindennapi munkához.

A naponta növekvő érdeklődésre való tekintettel holnaptól, december 9-től a Facebook-oldalukon is közzéteszik a napi helyszíneket, hogy aki szeretne még csatlakozni, megtehesse. „Van még bőven idő karácsonyig, amikor egy nagy közösségként készülhetünk Krisztus születésére” – bíztatnak. Aki WhatsApp üzenetben szeretné megkapni a napi helyszíneket a napi feldatokkal, jó cselekedetekkel együtt, azok IDE kattintva csatlakozhatnak a csoporthoz.

A játék szabálya egyszerű: keresd meg a napi helyszínt, készíts egy szelfit (vagy bármilyen formában készült képet, amin látszanak a „vadászok” ), amivel „igazolod”, hogy te találtad meg, és küldd el privát üzenetben oldalunknak, ezzel pontot szerzel arra a napra! (Az eddig bejelentkezett családokat kérjük, továbbra is a megadott telefonszámra küldjék a fotókat!)

Forrás: Szent Mihály Római Katolikus Plébánia; Kolozsvár

1 HOZZÁSZÓLÁS