Újra fellobbant a szikra, amely az evangélium követésére késztet

0
821

Massimo Fusarelli ferences általános elöljáró a ferences nagycsalád tagjaival nyitotta meg a jubileumsorozat kezdetét, a ferences centenárium november 29-én kezdődött az erdélyi ferences rendtartományban.

Az erdélyi ferences rendtartomány valamennyi templomában november 29-én megnyitották a ferences centenáriumot, amely több éves ünnepségsorozat megünneplését foglalja magába, egészen 2026-ig.

Massimo Fusarelli ferences általános elöljáró a ferences nagycsalád tagjaival a Fonte Colombo-i szentélyben, a „ferencesek sinai hegyén” nyitotta meg és ünnepelte a jubileumsorozat kezdetét, zarándoklat keretében, amely Fonte Colomboból Rieti városának székesegyházába vezetett.

A zarándoklat Fusarelli generális atya köszöntésével és imájával vette kezdetét: „Minden alkalommal, amikor újra útra kelünk, tudjuk, hogy újra fellobban a szikra, amely az evangélium követésére késztetett bennünket.”

A szentmisét Rietti város székesegyházában José Tolentino Calaça de Mendonça bíboros mutatta be, a Kulturális és Oktatási Dikasztérium prefektusa, aki homíliájában három szempontot emelt ki, amelyek Szent Ferenc követését jellemzik: az evangélium iránti szenvedélyes engedelmesség, a szegénység és a bölcsesség.

„Dicsérjétek az Urat és áldjátok

És mondjatok hálát neki

És nagy alázatosan szolgáljátok!”

Szent Ferenc: Naphimnusz (részlet)

Erdélyi ferencesek

Fotó: assisiofm.it