Adventi lelkinap Kézdivásárhelyen

0
311

Fiatalok lelkinapját tartották mintegy 70 fiatal részvételével november 30-án, szerdán a Kézdivásárhelyen a Szentháromság-plébánia és a Kézdi-Orbai Kerületi Ifjúsági Lelkészség szervezésében.

A lelkinap moderátora Fülöp László nagykászoni plébános volt, aki az adventi szent idő aktualitását tárgyalta a szeretetnyelvek vonatkozásában. Az adventi lelkinap délelőtt 10 órakor vette kezdetét. Házigazdaként Olasz Béla segédlelkész köszöntötte a fiatalokat, majd ezt követően a jelenlévők közös imával indították a lelkinapot. A fiatalok kreatív csoportjátékokkal hangolódtak, amelyet Gál Anna Tímea, a Szentháromság-plébánia munkatársa vezetett.

Az ismerkedés után Fülöp László nagykászoni plébános előadását hallhatták a lelkinap résztvevői, aki kiemelte: ,,az adventi szent idő lehetőség, hogy felkészüljünk Isten önajándékozásának az elfogadására. Ezt megélhetjük nap mint nap, amikor hálát adunk életünkért, a szeretteinkért, ezek mind-mind Isten ajándékai. Ha meg tudjuk tapasztalni, hogy mi magunk is megajándékozottak vagyunk, akkor nem lesz teher számunkra maga az ünnep sem. Isten közeledése arra bátorít, hogy mi magunk is nyitottá váljunk embertársaink számára.”

Az előadás további részében a moderátor a Gary Chapman által megalkotott öt szeretetnyelvvel (elismerő szavak, minőségi idő, ajándékozás, szívességek, testi érintés) ismertette meg a résztvevőket. Az előadás kiscsoportos foglalkozással és beszélgetéssel folytatódott, amelyben a hitoktatók és a családosok segítettek a résztvevőknek elmélyíteni a hallottakat, valamint a személyes megosztásra is lehetőség nyílt. A kiscsoportos foglalkozás után szünet következett, ahol a jelenlévők tea és péksütemény mellett kötetlenül beszélgethettek.

A szünet után kiscsoportos bemutatók következtek, mindenki bemutathatta felfedezett szeretetnyelvét. A lelkinap kiértékelővel, játékkal és közös imával zárult.

A szervezők

Fotó: Jancsó Máté