Önzetlen törődés: időseknek készítettek adventi koszorút Csíkszentdomokoson

0
966
Fotók: Biró Tímea és Forró Csaba Roland

Az advent a karácsonyi csoda beteljesedése előtti várakozás időszaka. Ilyenkor megnyitjuk szívünket, hogy a benne lévő szeretetből másoknak is adjunk. Advent első vasárnapját megelőző szombaton a csíkszentdomokosi Márton Áron Zarándokközpontban is a karácsonyra való készülődésé volt a főszerep. Mintegy 100 gyermek és felnőtt vett részt a plébánia és helyi kamilliánus csoport által megálmodott programon, hogy a községben élő idős emberek számára adventi koszorúk készüljenek.

A községben élő idős embereknek készített koszorúkon kívül mindenkinek lehetősége volt a saját, otthoni adventi koszorú elkészítésére. Forró Csaba Roland segédlelkész az ünnepre való hangolódás jegyében mondott rövid köszöntője után az egybegyűltek, kivétel nélkül, nekiláttak, hogy hagyományos fenyőágakból, maguk által hozott gyertyákból megalkossák a meglepetésnek szánt koszorúkat. A felnőttek és nagyobb gyermekek nyesték, válogatták, fonták a koszorú alapokat, segítettek a díszítésben, a legkisebbek színezték az ajándék angyalkákat. A már elkészült koszorúk megáldása után a jelenlévők Fórika Attila kántorral adventi énekekkel fokozták az esemény hangulatát.

Igazán meghitt, családias hangulat töltötte be a zarándokközpontot, a koszorúk elkészítésén túl mindenkiben újfent tudatosult a tény, hogy a karácsony szent ünnepe nem robbanhat be testi- lelki készülődés nélkül az életünkbe, hogy az egyén és közösség kapcsolatában testesül meg Isten szeretet-parancsa, az embertársaink felé kinyilvánított önzetlen, jóindulatú törődés.

Ezúton is azt kívánjuk, hogy Isten örökkévaló szeretete, a Jézus eljövetelének közeledtét szimbolizáló gyertyák reményteli melegsége árassza el időseink és községünk minden lakójának adventi várakozását.

Boros Bíbor Borbála

MEGOSZTÁS