Minden ember érték – lelki napot tartottak Csíkszentdomokoson

0
1292

„Értékes vagy ott, ahol vagy” mottóval tartottak lelki napot fiatal önkénteseknek, kamilliánusoknak, ifiseknek Csíkszentdomokoson. A november 19-én tartott lelki napon azt az érzést szerették volna megerősíteni a fiatalokban, hogy jó helyen vannak, mindannyiukra külön-külön hatalmas szükség van. Az eseményről Hamzi Sára élménybeszámolója alapján kapunk képet.

A lelki nap sokunkat ráébresztett arra, hogy mindenkinek megvan a maga feladata a közösségi életben. Mindenki egy kis puzzle darab, ha egy is hiányzik, már nem lesz teljes a kép. Hála Istennek egyre több fiatal tér be hozzánk, egyre több fiatal érzi azt, hogy feladata van a közösségi életben. Van, aki több szerepkört is betölt, egyszerre tartozik az egyházi ifjúsági csoporthoz, a kamilliánus csoporthoz, illetve a Márton Áron Zarándokközpont önkéntese is. Emiatt szerveztük meg ezt a lelkinapot a helyi tisztelendő segítségével, hogy megerősítsük a fiatalokban azt az érzést, hogy jó helyen vannak, mindannyiukra külön-külön hatalmas szükség van.

„Tizenhatodik karácsonyomat töltöm Domokoson, 19 naposan kerültem ide. Ahogy az évek telnek, egyre erősebben érzem, hogy nem a tárgyak tesznek boldoggá, sokkal fontosabb ennél az Istennel, a családdal, a barátokkal töltött idő, a jó cselekedetek, a szeretet, a bízni és hinni tudás. Régebb el-elbizonytalanodtam, de ma már tudom, hogy Isten elfogad mindenkit olyannak, amilyen, és mindegyikünk életében jelen van. Értékes vagy ott, ahol vagy! – ez volt a témája a november 19-én megszervezett csíkszentdomokosi lelki napnak, melyen ifisként vettem részt.

A lelki napra Dezső Renáta FIF munkatársat hívták meg, aki jelenlétével és tanúságtételével csodássá tette a napunkat. Első feladatként hálát adtunk azért, hogy láthatunk, tapinthatunk, szerethetünk! Ezután csapatépítő játék következett, arra fókuszálva, hogy hol a helyem a csoportban. Egy nagy kört alkotva csodálatos közös rajzot készítettünk, melynek eredményéül egy ember kereszttel a nyakában bontakozott ki a nagy rajzlapon, valamint az Isten felé vezető út. Megérintett Renáta megható története arról, hogy mióta érzi azt, hogy Isten az ő életében is jelen van. Erről közösen is elbeszélgettünk.

A nap további része egy képzeletbeli találkozásra épült Istennel, négy állomáson vártak minket feladatok. Az utolsó állomás üzenete az volt, hogy sétáljunk át a templomba, ott vár minket Isten. És valóban ott várt minket, tárt karokkal. Mély érzésekkel távoztunk, minden ember ugyanakkora érték, Isten mindenkit egyformán szeret. Hálás vagyok Istennek ezért a lelki napért.” (Hamzi Sára, Csíkszentdomokos)

Fotók: Biró Tímea és Forró Csaba Roland