Elkészültek és megáldották az adventi koszorúkat Kézdivásárhelyen

0
273
Fotók: Mészáros Tünde, Mike Katinka

Kézdivásárhely apraja-nagyja összegyűlt advent első vasárnapját megelőző szombaton a Nagy Mózes Elméleti Líceum dísztermében, ahol az adventi készületé volt a főszerep. A szombat délelőtt kezdődő, Szentháromság plébánia által szervezett programon mintegy 80 gyerek és nagyjából ugyanennyi szülő vett részt.

A megérkezést követően Olasz Béla segédlelkész köszöntötte az alkotni vágyókat, majd a ráhangoló után kezdetét vette a fáradságos – de annál örömtelibb – munka, amely magába foglalta az adventi koszorúk előkészítését, majd pedig feldíszítését. A gyerekek és szüleik számtalan lehetőség közül választhattak, hogy a hagyományosan fenyőágból készült koszorút hogyan díszítik fel, felhasználva természetes (fenyőtoboz, szárított gyümölcsök) és szintetikus (színes gömbök és szalagok) anyagokat. E családias hangulatú együttléten – a koszorú készítésen túl – számtalan új barátság és ismeretség született, és mindezt megkoronázta a gyerekek által alkotott megannyi szép adventi koszorú.

A fáradságos munka után Olasz Béla segedlelkész megáldotta a koszorúkat, ezt követően Fórika Balázs kántorkarnagy adventi énekekkel örvendeztette meg a jelenlévőket. A plébániai program záróakkordjaként szeretetlakomát tartottak, a szervezők meleg teával és – a szülők által hozott – süteménnyel, mézes- és kürtőskaláccsal kínálták az adventi készület résztvevőit, mindezt kötetlen együttlét követte.

A szervezők