A Caritas önkénteseinek gáláját tartották

0
549
Fotók: Gyulafehérvári Caritas

A Gyulafehérvári Caritas önkénteseinek gáláját tartották a marosvásárhelyi Caritas Házban. Szenior örömtánccal, elismerésekkel, köszöntésekkel, visszatekintéssel, komolyzenei előadással ünnepeltek.

Tumultus fogadott az előcsarnokban. Gálára gyülekeztek, szerencsét hozó tombolaszámokat latolgattak a bejelentkezési asztalnál. Csevegés, csicsergés, csivitelés, csacsogás, cikázás, viháncolás, barátság, szerelem, mesék töltötték be a Caritas Házat. Lámpaláz vegyült a szépkorúak örömébe, amikor felcsendültek a szeniortánc-dallamok. Gyorsult a ritmus, felszabadult a játékosság, fokozódott a taps. Nem csupán az előadóké, a közönségé is. A tánc ragadós. Akárcsak az ásítás. Elkívánták a nézők. Csattogtak a tenyerek, lendültek a karok, dobogtak a lábak, fölfele íveltek a nevetőizmok. Bizsergett a több mint száz fiatal és idős önkéntes elismerése. Így nyitotta a Teréz Anya Idősek Nappali Foglalkoztató Központjának szeniorörömtánc-bemutatója az önkéntesgálát.

Képek vetültek a falra, amit mindenki látott, és a vászonra, amit mindenki csak maga látott: az elmúlt egy év eseményei. A nosztalgiázásból Ludescher László Barna és Ludescher Janka klasszikus zenei előadása csalogatott vissza a jelenbe. A két fiatal művész szép összhangban szólaltatta meg hegedűn és fuvolán a vidám dallamokat, amelyeknek ívelése kanyargó folyóra emlékeztetett. A zenés műsort Orbán Tekla maroskeresztúri önkéntes folytatta. Ismert dalokat énekelt, gyönyörködtetett a hangja. Dúdoltunk vele mi is, és arról ábrándoztunk, hogy karaokézni fogunk otthon, ahol senki sem lát.

Azt sem látta senki, milyen erényekkel és készségekkel gazdagodtunk az önkéntes események során. Léggömbre pirkantottunk néhányat. Száz színes luftballont próbáltunk fegyelmezetten lengetni a fejünk fölött, hadd legyen elégedett a fényképész, szertelen játszadozás lett belőle, végül mégiscsak jól sikerült az a fotó. Ahogyan a többi is a retró stílusú fotósarok előtt. Kedvünk lett táncolni. Annál is inkább, mert már kissé fejünkbe szállt a pezsgő és a dicsőség a sok elismerés és ajándék után.

Orbán Júlia

Forrás: Gyulafehérvári Caritas