A barátságra figyeltek a kerületi ifjúsági lelki napon Kolozsváron

0
689
„Csodálatos élmény volt részt venni az idei lelki napon.” Fotók: Hegedűs Blanka

Barátság témakörben tartották a kolozs-dobokai, a belső-szolnoki, valamint a torda-aranyosi főesperességek idei második kerületi ifjúsági lelki napját november 12-én, szombaton a kolozsvári ferenceseknél 7-12 osztályos fiatalok számára. Személyes hangvételű beszámolót olvashatnak a lelki napról.

Csodálatos élmény volt részt venni az idei lelki napon, aminek mottója a barátság volt, egy olyan téma, ami nagyon fontos minden ember számára.

A napot ismerkedős játékokkal kezdtük, ami mindenkinek nagyon tetszett, hisz így megismerhettük egymást. A játék után részt vehettünk egy gyönyörű szentmisén, ahol a többi hangszeressel együtt dicsőíthettük az Urat. A misén Molnár Lehel piarista szerzetes prédikált a barátságról. Ezt követték a kiscsoportos beszélgetések, ahol csoportvezető lehettem. Nagyon meglepődtem, hiszen nem gondoltam volna, hogy egy csoportot fogok vezetni. A kiscsoporton belül megbeszélhettük azokat a kérdéseket, amelyeket Molnár Lehel feltett a prédikációban. Mindenki el kellett gondolkodjon azon, hogy kik azok az emberek, akik megtartják őt, és kik azok, akiket ő tart meg. Tanulságos volt ebbe belegondolni.

Ezt követték a műhelyek, ahol csapattal vettünk részt, barkácsoltunk a ferences testvérekkel, meghallgattunk egy történetet egy fehér pillangóról, megtudtuk, hogy Isten a mi barátunk és végül meglátogattuk a Szent Mihály-templomot és annak mesés tornyát.

Az idén se maradhatott el a finom gulyás, meg mindenki örömére a lángos.

Nagyon hálás vagyok Istennek, hogy újra részt vehettem a kerületi ifjúsági lelki napon.

Hajós Csenge