Díjazott lett a gyulafehérvári kispapok csapata a katolikus szemináriumok focibajnokságán

0
774
Fotók: Nyíregyházi Egyházmegye, SIS

Csapatösszerázás, nevetés és támogatás – ezzel a három szóval lehet a leginkább összefoglalni az elmúlt hétvégén Nyíregyházán tartott magyar katolikus szemináriumok focibajnokságát. A november 11−13. között tartott eseményen a gyulafehérvári szeminárium nyolcfős csapata (Bakos Szabolcs, Boarna Miklós-István, Csibi Levente, Kádár Viktor, Kováts Álmos-Botond, Melega Ferenc-István, Motolan Ioan-Marian és Vagrin István) vett részt Hurgoi János irodaigazgató vezetésével. A focibajnokság eseményeiről, élményeiről Kováts Álmos Botond számol be.

Már az indulás pillanatában vidámság töltött el bennünket. Az út során a beszélgetések formáltak bennünket, ami kiteljesítette a korábbi edzéseket, így nagyobb elhivatottsággal és lelkesedéssel tudtunk focizni. Az út folyamán sajátos poénok alakultak ki közöttünk, így már egy-egy szó hallatán is nagyokat nevettünk, ami örök élmény marad.

Odautunkon meglátogattuk Máriapócsot, ahol röviden körbevezettek bennünket a kegyhelyen, kértük a Szűzanya közbenjárását a hétvégi együtt töltendő percek szépségéért. Miután megérkeztünk Nyíregyházára a Görögkatolikus Papnevelő Intézetbe, közös vecsernyén vettünk részt Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita vezetésével a szeminárium kápolnájában, mely sokunknak újdonságot jelentett. A pénteki napot vacsora, csapatsorsolás, majd pedig kötetlen együttlét zárta. Az est folyamán csapatunk átbeszélte a másnapi taktikákat.

Szombat a mérkőzések napja volt. Bár mindannyian kispaptársak voltunk, egy napra mégis ellenfelekké váltunk, hogy eldőljön, ki állhat fel a dobogó legfelső fokára. A csoportmérkőzéseken a budapesti központi, valamint az esztergomi szeminárium csapatán sikerült túljutnunk, az elődöntőben pedig a győriek ellen győztünk. A nap folyamán kaptunk támogató üzeneteket, lendületet adott, hogy az otthonmaradt kispaptársak közösen szurkoltak nekünk.

A finálét fáradtan, mégis tehermentesen kezdtük a görögkatolikus kispapok ellen. Egy szoros, gól nélküli első félidő végére két alapemberünk is megsérült. A szoros mérkőzés során csapatunk háromgólos vereséget szenvedett, de emelt fővel, páran bicegve, fájdalmak közepette vettük át a második helyért járó trófeát. Csapatunk adta a torna legjobbját is, Kádár Viktort, aki gólkirály lett. A finálé után gálameccs következett, amelyet a papok csapata játszott a kispapok vegyes csapatával.

Este szentmisén adtunk hálát az elmúlt napért a nyíregyházi Örökösföld lakótelepi Isteni Irgalmasság-templomban. Vasárnap pedig szintén itt vettünk részt szentmisén, kevésbé sérült játékosaink pedig az oltár körüli szolgálatot is ellátták a sok lelkes ministráns mellett. Ezúton is köszönjük Németh István lelkipásztor fogadtatását. Vasárnap a közös ebéd után indultunk vissza Gyulafehérvárra, ahol kispaptársaink nagy örömmel vártak bennünket. Köszönjük a Görögkatolikus Papnevelő Intézetnek a szervezést, és gratulálunk nekik a győzelemhez! Hálásak vagyunk mindazoknak, akik imádkoztak és szurkoltak nekünk!

Kováts Álmos Botond, seminarium.ro