Akcióban a Romániai Máltai Szeretetszolgálat

0
1080

Ferenc pápa mára, november 13-ára meghirdette a szegények világnapját. Jól látjuk, a világválság szorításában egyre közelebbről érzékeljük, hogy a gazdasági ,,lecsúszás” nem a lustákat fenyegeti, hanem bizony mindannyiunkat érint. Míg sokan a hét fáradalmait pihenve töltik a vasárnapot, néhány önkéntes hajnalban útnak indult, felkutatni a peremre szorultakat, a legrászorultabbakat; mások a templomokban gyűjtik a felajánlásokat, s az önkéntesek csomagolják, eljuttatják az időseknek, magányosoknak, szenvedőknek az elkészített finomságokat, az összegyűjtött javakat.

Szatmárnémeti

Huszonöt éves a Romániai Máltai Szeretetszolgálat szatmárnémeti fiókja, amit 25 órás segítségnyújtási maratonnal ünnepel a szervezet.

A 25 órás maraton keretében idős önkéntesek vezetésével vacsorát készítettek helyi rászorulók számára. A szorgos kezek dolgoztak, közben pedig régi történetek hangzottak el. Olyan szorgos kezek, akik évek óta fáradhatatlanul dolgoznak a közös célokért.

A szatmári Mínuszos Éjjelek őrei akcióba lendültek, 4:10-kor indultak segíteni!

Marosvásárhely

Itt is ,,korán” kezdődött a nap: az éjszakai akció során az utcán meghúzódókat keresték fel, meleg teát, szendvicseket és pokrócokat osztottak szét.

Szorgos kezek készítették el azokat a tartós élelmiszer csomagokat, amelyeket a nap folyamán kisnyugdíjas időseknek jutattak el.

Közös szentmisén vettek részt a marosvàsárhelyi máltások e nap a Keresztelő Szent János-plébánián, a lelki vezető a rászorulókért misézett, az önkéntesek pedig énekhangjukkal tették mélyrehatóbbá a közös ünneplést. Hiszen a közös ima ereje hatalmas, az lendíti a közös cselekvést.

Sepsiszentgyörgy

Pontban 5 órakor elindult a sepsiszentgyörgyi csapat az utcákra, hogy személyesen is átadják az önkéntesek által készített meleg teát, szendvicseket és süteményeket a közterületet tisztító személyzetnek. A közösség köszönetét fejezték ki e gesztus által, hogy már hajnalban talpon vannak, azért, hogy mi a tiszta város képére ébredjünk. A munka közben pár perc erejéig jól esett megmelegedni, hálásak voltak az önkéntesek figyelmességéért.

Folyik a 24 órás akció az egyik legmeghatározóbb máltais tevékenységgel, az ,,alapélelmiszer gyűjtéssel”, amelyre a város polgárai mind meghívást kaptak. Ezen akció keretében zajlik a tartós alapélelmiszereket gyűjtése, amelyeket a városban az egyedülálló idősek számára osztanak ki. Köszönet mindenkinek, aki egy kis csomaggal vagy anyagi hozzájárulással támogatta az akciót!