Az Ő az út! ifjúsági szolgálat programjairól

0
824
Fotók: Ő az út! ifjúsági szolgálat

Az Ő az út! szolgálat elkezdte a Légy erős! vezetőképzőt – tájékoztatnak őszi hírlevelükben, amelyből az is kiderül, hogy imát kérnek Bereczki Zsolt munkatársukért, aki novembertől új formában veszi ki a részét az Ő az út! életéből. Beszámolnak a Reaktív! diákképzésükről, az iskolai témasorozatukról, a NőSziget konferenciáról és a TestTeo képzésükről is.

A Légy erős! vezetőképző első hétvégéje az elhívásról, vízióról szólt. A fiatalok egy 17-19 szavas víziós mondattal tértek haza, továbbá tanulhattak Szénégető István plébánostól, a főegyházmegyei családpasztorációs iroda vezetőjétől, Sófalvi Szabolcstól, Marosszentgyörgy polgármesterétől és Bereczki Margittól, a Pinocchio Kreatív Keresztény Óvoda igazgatónőjétől. Az Ő az út! csapata imát kér a résztvevőkért, hogy víziós mondatuk ne csak egy szép álom maradjon, hanem Krisztus követőjeként haladni tudjanak, megtalálva helyüket a társadalomban.

November 1-jétől Bereczki Zsolt, aki már több mint tíz éve aktívan szolgál fiatalok felé, hetente 20 órát fog dolgozni az Ő az út! szolgálat keretében. Idén Isten vezetése által felismerte, hogy a felépült szolgálati területei: Ő az út! Fesztivál, Légy erős! tanítvány- és vezetőképzés, Reaktív! önismereti képzés (mentor), ifi programokat támogató tevékenysége egy új keretben kell tovább működjön. Imát kérnek érte is, és  remélik, hogy talál lelkes támogatókat és imádkozókat, akik hisznek az általa elkezdett projektek sikerességében és segítenek majd fedezni a munkahelyváltásából fakadó anyagi hiányt.

Mózes Andrea vezetésével december 2–4. között Szovátán a Teleki Oktatási Központban megszervezik a Reaktív! diákképzést, amelynek témája a kommunikáció és önismeret lesz. A program 9–12. osztályos diákoknak szól, ahol fiatalok növekedhetnek önismeretben, felpörgethetik diákéletüket, megerősíthetik kapcsolataikat és kikapcsolódhatnak. Meglepetésekkel készülnek, lesz wellnessfürdőzés, harácsolás, szabadulószoba és sok más érdekesség. A jelentkezési határidő november 20., ITT lehet jelentkezni.

Lehetőség van osztályfőnöki órákra, líceumba hívni őket Marosvásárhelyen és vonzáskörében. Van egy 5 órából álló témasorozatuk, amelyben a párkapcsolatról és szexualitásról beszélgetnek a fiatalokkal. Témáik: intimitás, férfi/női identitás, párkapcsolat szintjei, szexualitás, kérdezz-felelek. Érdeklődni Mózes Andreánál lehet a 0730 654 498-as telefonszámon.

Mózes Andrea a Reaktív! és az osztályfőnöki órák mellett november 18–19. között bekapcsolódik a NőSziget konferencia szervezésébe is. A programot minden egyes feltöltődni vágyó hölgy számára ajánlják! A részletekről ITT olvashatnak.

A tavaly ősszel Kovács Imola szorgalmas munkájának köszönhetően lehetőségük volt meghívni a magyarországi TestTeos csapatot, hogy bevezetést adjanak Szent II. János Pál pápának a szexualitásról szóló tanításába, ami „a test teológiája” néven vált ismertté. Idén november 11–13. között az Ő az út! szolgálat szervez hasonló hétvégét, ahol „a test teológiája” felszabadító, gyógyító vízióját keresik. Ennek a hétvégének bár központi témája a szexualitás, a legfontosabb kérdések, amelyekre a választ keresik: Mit jelent embernek lenni? Hogyan élhetünk egy boldog életet? A program nem kizárólag fiataloknak vagy párkapcsolatban lévőknek szól, hanem minden korosztálynak, szingliknek és házaspároknak egyaránt.

Az Ő az út! csapata