Hűséges eszköz Isten kezében: Ferenc pápa köszöntötte a százéves jezsuitát

0
1023

Ferenc pápa köszöntő levelet küldött a ma, november 1-jén 100 éves Sabino Maffeo jezsuitának, a Vatikáni Rádió egykori munkatársának.

„Eljutott hozzám az örvendetes hír, hogy november elsején, mindenszentek ünnepén tölti be századik életévét. És éppen ezen a napon, 85 évvel ezelőtt lépett be a Jézus Társaságába” – kezdődik a szentatya október 20-án keltezett levele, amelyet az 1922. november elsején született Sabino Maffeo jezsuitának küldött a Jézus Társasága Kaniziusz Szent Péter rendházába, ahol a Szentszék különféle intézményeiben – így a Vatikáni Rádióban – dolgozó jezsuiták laknak, közvetlenül a Szent Péter tér szomszédságában.

„Nagy öröm és igazi lelki vigasz tapasztalása, hogy az évforduló ünnepléséhez én is társulhatok – szól a szentatya levele – hálát adva az Úrnak, hogy meghívta őt az élet csodálatos kalandjára, mely soha nem ér véget és hogy meghívta őt Jézus társa hivatására, hogy szeressen és szolgáljon mindenben.
Élete hosszú évei során felelősségteljes feladatokat töltött be, köztük néhányat a Szentszék szolgálatában. Miután a Jézus Társasága római rendtartományának elöljárója volt 1968 és 1973 között, a Vatikáni Rádió műszaki igazgatójaként működött 1973-tól 1985-ig. Ekkor egy másik szentszéki szolgálatot kapott, mégpedig a Castel Gandolfo-i Specola Vaticana csillagvizsgáló állomáson, ahol először igazgatóhelyettes volt, majd a csillagvizsgáló történésze és levéltárosa 1985-től egészen 2017-ig.
Akik közelről ismerik, tanúsíthatják, hogy ő – Szent Ignác kifejezésével élve – „hűséges eszközként élt Isten kezében”, mindig nagy örömmel, szeretetettel és szolgáló lelkülettel. Dicsőítsük az Urat, akinek odaszentelte egész életét!
Élete végén a Kaniziusz Szent Péter rendházban azt a missziót bízták rá, hogy imádkozzon az egyházért és a Társaságért. Kérem, emlékezzen meg rólam az imádságában, mert hiszek az ima erejében, ahogy Szent Ágoston mondja: „Az imádság az ember ereje és Isten gyengesége”.
Szívbéli örömmel társulok az ő hálaadásához mindazon dolgokért, amiket a Mindenható művelt élete száz esztendejében. Az egyház anyja közbenjárására az Isten kegyelmét kérem számára és szívből megáldom őt apostoli áldásommal.

Testvérileg, Ferenc

Forrás: Vatican News

MEGOSZTÁS