Elraboltak egy nigériai katolikus papot

0
692
Fotó: Vatican News

Szerdán elrabolták Joseph Igweagut, az Abata Nsugbe Szent József-plébánia plébánosát. Az Onitsha főegyházmegye kéri, imádkozzunk a biztonságos hazatéréséért.

Az onitshai érsekség papját, Joseph Igweaguplébánost Nigéria keleti részén, Anambra államban rabolták el október 12-én, szerdán este a település keleti önkormányzati körzetében. A hírt a főegyházmegye kancellárja vasárnapi közleményében jelentette be. A plébános hazatérőben volt egy temetési vigília miséről, amikor az emberrablók elfogták.

A „Sürgős felhívás az őszinte imára” című egyházmegyei közleményben az érsekség így fogalmaz: „Megdöbbenéssel, de Isten szeretetébe és oltalmába vetett erős hittel jelentjük be az onitshai főegyházmegye papjainak, szerzeteseinek, világi híveinek és minden jóakaratú lakójának, papunk, Joseph Igweagu atya elrablását. A főegyházmegye imát kér szabadon bocsátásáért, és mindenkit arról biztosít, hogy mindent megtesz Igweagu atya szabadon bocsátásának érdekében. Miközben imádkozunk elrablóinak megtéréséért, a Csomóoldó Boldogasszonyhoz fordulunk, hogy járjon közben Joseph atyáért, hogy gyorsan és sértetlenül kiszabaduljon” – áll a közleményben.

Nigéria egyes részein nem ritka az állampolgárok, köztük a papság tagjainak elrablása. A Szükséget szenvedő egyház jótékonysági szervezet közleménye szerint idén júliusig legalább 18 papot raboltak el Nigériában, közülük 5-öt július első hetében. Azóta további hírek érkeztek néhány újabb emberrablásról. Sokakat közülük váltságdíjért rabolnak el, amelynek megfizetése után szabadon engedik őket, másokat azonban megölnek az elrablóik. A nigériai hatóságok hangsúlyozzák, hogy sürgős intézkedéseket alkalmaznak az állampolgárok életének és tulajdonának jobb védelme érdekében.

Forrás: Vatican News