Szálljon fel imádságunk

1
1104

A mai ember, és különösen a gyermekek számára iszonyatos kihívás minden, amiben nincs elégséges impulzus, vagyis ami egyhangú és monoton… A rózsafüzér a természetéből adódóan egyhangú, mivel nem információt adó, ezért az értelemnek nem sok szerep jut benne. Mégis hogyan lehet egy ilyen imát közel vinni a mai gyermekekhez?

A kérdésre a válasz: játékosan. Kell 70 darab lufi és néhány atmoszféra hélium. És máris érdekessé tehetjük a rózsafüzér élményt. Jó, jó… − mondhatja bárki −, ettől még nem lesz kedvelt imádsággá a rózsafüzér a gyermekek számára. De lesz egy olyan tapasztalatuk, amelyben megélik, hogy az ima, a sok ima felfele száll. Fel Istenhez.

Aztán ha kis szándékokat fűzünk minden tizedhez, például ha valakinek az anyukájáért imádkozunk együtt, máris bekapcsolódik, és nem fogja unni. Az is lelkesíti a gyereket, ha ezt az imát fennhangon és csengő hangon, sokan együtt imádkozzák.

Egyszóval fontos a jó közösségi tapasztalat, aminek az üzenete élmény szintjén is megmarad benne. Ahogyan az egyik kisgyermek a kérdésében megfogalmazta: Felküldjük az imádságainkat az égbe Máriához, hogy ő Istennek adja azokat? Igen, így szálljon fel az imádságunk a Máriáéval együtt a Mindenható szívébe.

Balla Imre

1 HOZZÁSZÓLÁS