Érseki látogatás a kolozsvári teológia karon

0
805

Kovács Gergely érsek október 14-én, szombaton Diósi Dávid dékán meghívására látogatást tett a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem Didaktikai Teológia Intézetében.

A kolozsvári magyar felsőoktatás 150 éves évfordulóját ünnepli idén a Babeș–Bolyai Tudományegyetem, az egyetemalapítás tavalyi, 440. éves évfordulója után. Emlékezés és a jövőbeni utak keresése, minderre alkalom az évforduló.

Az egyetem Didaktikai Teológia Intézete is keresi az új utakat, a teológia kutatásának, a világban való megjelenítésének legmegfelelőbb mai lehetőségeit. Kovács Gergely érsek, a kar magnus cancellariusa az intézet címzetes oktatóival és a titkársági személyzettel találkozott október 14-én. A kar vezetősége a főpásztort a jelenlegi helyzetről tájékoztatta, az aktuális kihívásokat ismertette, ugyanakkor a közös jövőtervezés és a fontosabb stratégiai támpontok meghatározása is napirenden volt. A megbeszélést követően együtt imádkozták el a zsolozsmát a kar Szent Jeromos-kápolnájában, majd ebéddel zárult a tartalmas nap.

Forrás: Római Katolikus Teológia Kar