Határok az emberi kapcsolatokban. Kedves Rita segítőnővér Kézdivásárhelyen

0
859

A kézdivásárhelyi (kantai) Szentháromság-plébánia és a Wegener Pro Santitate alapítvány közös szervezésű programját október 13-án, csütörtökön tartották Kézdivásárhelyen, meghívottja Kedves Rita segítőnővér, addiktológiai konzultáns, tréner volt, aki a Határok az emberi kapcsolatokban – Határtartás és énvédelem címmel tartott előadást a Vigadó művelődési házban 18 órától.

A segítőnővér előadásában kiemelte, hogy a személyiség fejlődés szempontjából nagyon fontos az alapvető érzelmi szükségletek mibenléte, mivel ezek alapvetően meghatározzák, hogy milyen emberré válunk. Ezt követően tisztázott olyan fogalmakat, mint az önértékelés, énkép, önbizalom és az önbecsülés, mivel társadalmunk hajlamos összemosni ezeket vagy felületesen nyilatkozni róluk. Az előadás során szó esett az énvédő mechanizmusokról, amelyek már gyerekkorban kialakulnak és a kiegyensúlyozott személyiség fejlődésében segítenek, azonban a gyerekkori sebek és sérülések gyakran gátolhatják is azt. Kedves Rita előrebocsátotta, hogy ezen sérülések és sebek felkészült és tudatos munkával gyógyíthatóak, ezt szolgálja az életünk, amelyet fontos fejlődési folyamatként látni.

Az interaktív előadást kérdések követték, majd pedig személyes megosztások. A jelenlévők köszönetüknek adtak hangot, hogy egy ennyire aktuális témájú előadást sikerült megszervezni.

A szervezők